Fan Courier previzioneaza ca in perioada sarbatorilor expeditiile vor creste cu 30-40 % fata de media unei luni obisnuite, iar in Bucuresti vor fi distribuite 40% din pachetele expediate in aceasta perioada, a declarat directorul companiei, Adrian Mi
Fan Courier previzioneaza ca in perioada sarbatorilor expeditiile vor creste cu 30-40 % fata de media unei luni obisnuite, iar in Bucuresti vor fi distribuite 40% din pachetele expediate in aceasta perioada, a declarat directorul companiei, Adrian Mihai, citat de NewsIn.
"Estimam ca Bucurestiul va monopoliza in jur de 40% din expeditiile de sarbatori, care vor creste cu 30-40% fata de media unei luni obisnuite. Celelalte zone active din punctul de vedere al expeditiilor sunt in special marile orase, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov si Constanta. Marfurile transportate sunt bineinteles cele specifice sezonului: cadouri, felicitari, cosuri cu produse de sezon. La acestea se adauga si materialele promotionale expediate de companii partenerilor de afaceri si colaboratorilor, dar si achizitiile online pentru care perioada sarbatorilor este una de varf", a spus directorul Fan Courier.
Specialistii de pe piata de curierat estimeaza ca achizitiile online cresc cu 20-30% de la o luna la alta. "Acest domeniu reprezinta 7,5% din cifra de afaceri a companiei in 2007, Fan Courier detinand 50% din piata de servicii de curierat generate de comertul online. Din datele noastre se pare ca vorbim de o dublare a acestuia fata de 2006 si avand in vedere ca cel mai probabil isi va pastra acelasi ritm de dezvoltare si pe viitor, comertul electronic tinde sa reprezinte intre 8-10% din cifra de afaceri a Fan Courier in 2008", a mai spus Adrian Mihai.
Potrivit reprezentantilor firmei de curierat, cifra de afaceri estimata pentru 2007 este de 32 de milioane euro, iar ritmul de crestere al companiei este cu 40-45% mai mare in 2007 fata de 2006, cand Fan Courier a inregistrat afaceri de 21,5 milioane de euro.
Fan Courier a avut in primele noua luni o cifra de afaceri de 22,4 milioane de euro, in crestere cu 41% fata de perioada similara a anului trecut. Evolutia pozitiva a cifrei de afaceri inregistrate de Fan Courier a fost determinata atat de ritmul sustinut de dezvoltare a ramurilor economice consacrate si anume domeniul financiar-bancar, FMCG, industria materialelor de constructii, auto, dar si de lansarea pe piata a pensiilor private obligatorii si de evolutia rapida a comertului electronic.
Compania a fost infiintata in 1998 si are o echipa cu peste 1.800 de angajati, o flota de 1.300 de masini, peste 400 de depozite, filiale si puncte de lucru. Compania este condusa de catre Adrian Mihai, Felix Patrascanu si Neculai Mihai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.