FRF a cistigat procesul cu LPF privitor la comisiile de litigiu. In plus, federatia raporteaza incasari si bugete-record si are in plan un amical cu Argentina.

Pe cit de fructuos a fost 2007 pentru FRF si pentru echipa nationala, pe atit de groaznic a fost pentru Liga Profesionista de Fotbal si pentru Dumitru Dragomir. Forul care patroneaza campionatul intern a mai primit ieri o lovitura, pierzind procesul intentat dupa trecerea comisiilor de litigiu in subordinea FRF.

„E foarte bine, e o decizie corecta. Acum nu mai zice nimeni nimic. Sintem in legalitate si nu vom face nici un recurs. S-au miscat bine, e treaba lor", a spus resemnat presedintele LPF, for care, fapt unic in istoria fotbalului european, a anulat doua cartonase rosii in scurta perioada cit a avut in subordine comisiile (Rusmir si Vranjkovic, eliminati in prima etapa de campionat, cu Steaua, au avut drept de joc etapa urmatoare, cu Gloria Buzau). De asemenea, daca nici una dintre echipele din Liga I nu a reusit sa treaca in primavara europeana, nationala s-a calificat la Euro 2008, iar acest lucru se resimte in bugetul pe anul viitor, care se va cifra la mai bine de zece milioane de euro. In plus, cresterile din activitatile de marketing ale organismului condus de Mircea Sandu sint de 400-430% si se asteapta ca noile contracte de sponsorizare sa acopere 50% din bugetul FRF.

Privitor la programul de pregatire a echipei nationale pentru turneul final, se cauta inca un adversar pentru amicalul din 26 martie, data ramasa libera dupa anularea jocului cu Franta, adversara in grupe. „Sintem in discutii cu citeva federatii pentru amicalul din luna martie. Am avut in plan si Argentina, dar noi am vrea o echipa europeana care sa fie calificata la Campionatul European. Daca nu, cel putin sa fie o formatie apropiata de stilul adversarelor de la turneul final. Dupa ce vom incepe preliminariile Campionatului Mondial, ne vom gindi daca vom putea aduce si Argentina. E scump, nu stiu daca vom face profit, dar cred ca ne vom scoate banii. Se poate face un proiect cu Argentina si chiar si cu Brazilia, dar ne trebuie un stadion mai mare pentru ca «Lia Manoliu» va fi darimat", a declarat ieri directorul general al FRF, Ionut Lupescu. In planul marketingului, FRF a scos pe piata un calendar pe 2008 cu jucatorii echipei nationale, intr-un tiraj de 100.000 de exemplare, la pretul de 25 de lei bucata.