Un fost ofiter CIA, care a coordonat interogatoriul la care a fost supus Abu Zubaydah, presupus membru al retelei lui Osama ben Laden, a justificat ieri utilizarea tehnicilor asociate torturii pentru interogarea suspectilor de terorism. John Kiriako
Un fost ofiter CIA, care a coordonat interogatoriul la care a fost supus Abu Zubaydah, presupus membru al retelei lui Osama ben Laden, a justificat ieri utilizarea tehnicilor asociate torturii pentru interogarea suspectilor de terorism. John Kiriakou a devaluit televiziunii americane ca Zubaydah, primul membru influent al retelei Al-Qaida capturat de SUA, a fost supus unor metode de simulare a inecului („waterboarding“).

Potrivit ofiterului CIA, utilizarea acestei tehnici de interogare a fost aprobata de oficiali de rang inalt din cadrul agentiei de informatii. El a declarat ca are pareri impartite in privinta acestor metode, dar a laudat eficienta rezultatelor acestora care pot permite impiedicarea anumitor atentate. El a mai povestit ca, a doua zi dupa interogatoriu, teroristul Zubaydah „a afirmat ca Allah l-a vizitat in cursul noptii in celula sa si i-a spus sa coopereze“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.