Centura municipiului Pitesti s-ar putea scumpi cu aproximativ 20 milioane de euro. Aceasta dupa ce Astaldi - Italstrade, constructorul variantei de ocolire, a cerut modificarea in contract a proportiei platilor in lei, ne-au declarat oficiali din ca
Centura municipiului Pitesti s-ar putea scumpi cu aproximativ 20 milioane de euro. Aceasta dupa ce Astaldi - Italstrade, constructorul variantei de ocolire, a cerut modificarea in contract a proportiei platilor in lei, ne-au declarat oficiali din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNANDR). „Astaldi a solicitat schimbarea proportiei de plata pentru executia Centurii de la 50% in lei si 50% in euro la 85% in lei si 15% in euro, ceea ce ar putea duce la cresterea cu aproape 20 milioane de euro a pretului de constructie fata de costul estimat initial, de 114 milioane euro, in urma aprecierii leului, materialele fiind in mare parte achizitionate din Romania“, ne-au spus oficialii CNADNR. Antreprenorul italian isi intemeiaza solicitarea pe o clauza din conditiile speciale ale contractului, care presupune amendarea proportiei de plata in cadrul contractului pe baza unei intelegeri intre constructor si beneficiar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.