Daca tatuajul reprezinta de fapt o harta dupa care Michael Scofield se ghideaza in planul de evadare, pasarea din hirtie pe care si-o confectioneaza frecvent il ajuta sa-si marcheze drumul spre iesire.

Figurina origami reprezinta pentru Scofield relatia solida pe care o arecu fratele sau Dincolo de povestea evadarii, ĄPrison Break", serialul adus pe DVD in premiera in Romania de Cotidianul, este o drama de familie. O dovada in acest sens este motivul figurinei origami, care simbolizeaza radacinile puternice ale relatiei dintre cei doi frati. Totodata, enigma pasarii din hirtie, a carei semnificatie este dezvaluita abia la jumatatea primei serii, dubleaza misterul intretinut de povestea tatuajului pe tot parcursul primului sezon.

Scena in care Michael Scofield ii explica fratelui sau ca a renuntat la libertate ca sa-l salveze de la moarte este si cea din care telespectatorul afla ca pasarea din hirtie este de fapt mai mult decit un obiect de care el se ajuta sa-si marcheze drumul. ĄDupa ce a murit mama si am ramas doar noi doi, imi amintesc ca aveam probleme cu somnul. Nu stiam niciodata unde esti, dar cind ma trezeam dimineata, gaseam linga pat o pasare din hirtie. N-am stiut niciodata ce inseamna exact, dar m-am gindit ca e metoda ta de a-mi spune ca ai grija de mine. Oricum... m-am informat, inseamna obligatie familiala, sa ai grija de ai tai. Poate ca acum este rindul meu sa am grija de tine", spune Scofield intr-unul dintre episoade.

Treptat, lebada din hirtie capata si alte semnificatii: devine un mijloc de comunicare cu doctorita Sara, de care Michael nici nu realizeaza ca se indragosteste. Figurina joaca un rol extrem de important in momentul evadarii, cind Michael este urmarit de FBI, iar Sara este vinata de serviciile secrete americane. Lebada, care in cultura japoneza semnifica intr-adevar afectiunea fata de un membru al familiei si se ofera in general copiilor bolnavi in speranta ca se vor insanatosi rapid, a prins repede la publicul ĄPrison Break". Mii de fani i-au dedicat sute de postari pe Internet, incercind sa dezlege misterul pasarii din hirtie si chiar s-au aratat interesati de arta taierii hirtiei.

Invata pe www.cotidianul.ro/select sa-ti confectionezi singur o pasare din hirtie

Nu uita, peste 2 zile: Prison Break, episoadele 3 si 4. Numai impreuna cu Cotidianul pentru Weekend!