Medaliata cu aur la Europenele de tineret se antreneaza pentru a ajunge in finala probei de 3.000 de metri obstacole a Jocurilor Olimpice de anul viitor.

Abia urcata pe prima treapta a podiumului la CE de cros (tineret) de la Toro (Spania), Ancuta Bobocel (20 de ani) a ajuns luni acasa, la Dobeta-Turnu Severin, unde vrea sa profite din plin de scurta vacanta care urmeaza. Inainte de a-si relua pregatirea, Ancuta se uita la Mondialele de handbal, amintindu-si ca pina la virsta de 13 ani a jucat pe semicerc.

Ancuta, ce inseamna acest rezultat pentru tine?

Foarte mult, pentru ca este un titlu obtinut in primul meu an cind concurez la tineret. In plus, vine sa confirme valoarea mea ca alergatoare la cross-country, dupa ce la junioare am mai reusit sa iau inca trei medalii la aceasta proba, aur, argint si bronz.

Cum a fost cursa?

A fost greu, dar ma bucur ca in cele din urma am terminat bine. Am ales sa trec in frunte imediat dupa start si acolo am ramas pina la sfirsit.

Presupune aceasta proba o pregatire speciala?

Da. In acest an am stat o luna in Olanda si m-am antrenat pentru competitia din Spania. Este o cursa speciala, care se bazeaza foarte mult pe forta.

Se poate spune ca Mos Craciun a venit mai repede pentru Ancuta Bobocel?

Cu siguranta. A venit in Spania si mi-a lasat acolo o medalie de aur, un cadou foarte frumos.

Mai astepti si altceva de la Mos?

Imi doresc sa fiu sanatoasa pentru a putea pregati intrecerile care vin. Dupa sarbatori plec in Portugalia o luna, apoi merg la Campionatul Mondial de sala de la Valencia. Cea mai importanta competitie este insa Olimpiada de la Beijing din vara, unde sint calificata si am ca obiectiv trecerea de seriile de calificare.

Iti mai amintesti cum ai inceput atletismul?

Prima data am facut handbal. Mi-a placut. Si acum urmaresc la televizor meciurile fetelor cind am timp. Apoi, dupa trei ani de handbal, pe la 13 ani, directorul de la scoala unde invatam m-a vazut si m-a indrumat catre atletism. Asa am ajuns sa lucrez cu domnul Istrate si sa devin campioana la atletism.

Ce faci in timpul liber?

In general, ma relaxez. Viata de sportiv nu-ti permite prea multe. Merg la facultate, sint studenta la FEFS Craiova, in anul II. In rest, ascult muzica, vad filme si imi place sa calatoresc. In plus, imi plac motoarele si masinile sport.

Pleci undeva de sarbatori sau ramii cu prietenii la Severin?

Cea mai mare parte a timpului voi ramine la Severin. Prietenul meu, Alin, care este profesor de sport, este din Craiova, voi merge si la el in vizita. Ne intelegem foarte bine si vreau sa petrecem cit mai mult timp impreuna.

Oricum, ai unde sa cheltuiesti premiul oferit de federatie?

Cu siguranta. Mai intii sa vedem ce primim. Zilele acestea am fost chemati toti atletii care au cistigat concursuri la federatie pentru premiere. Apoi imi voi face planurile cum voi cheltui banii.

Ancuta Bobocel, carte de vizita

Nascuta: 03.10.1987 Performante: vicecampioana europeana de juniori la 3.000m obstacole - 2005, campioana europeana la cros, juniori 2005, vicecampioana europeana cu echipa Romaniei de cros, juniori 2005, locul trei la Campionatul European de cros, juniori 2006, vicecampioana mondiala de juniori la 3.000m obstacole - 2006, campioana a Romaniei (in sala) la 3.000m seniori 2007, campioana Balcanica (in sala) la 3.000m, seniori 2007, vicecampioana europeana de tineret la 3.000 m obstacole - 2007 Palmares: 12 medalii la europene si mondiale, 2 recorduri europene de juniori, 2 recorduri nationale de tineret, calificata la Olimpiada de la Beijing 2008