Firma Blue Line Energy din Rusu de Sus, judetul Bistrita-Nasaud, negociaza cu mai multe fonduri de investitii si banci din strainatate contractarea unor credite pentru finantarea constructiei mai multor turbine eoliene de 200 MW in zona Dobrogei. Inv
Firma Blue Line Energy din Rusu de Sus, judetul Bistrita-Nasaud, negociaza cu mai multe fonduri de investitii si banci din strainatate contractarea unor credite pentru finantarea constructiei mai multor turbine eoliene de 200 MW in zona Dobrogei. Investitia este estimata la aproape 300 milioane euro. "Au fost deja stabilite bancile si fondurile de investitii cu care discutam atragerea unor fonduri pentru finantarea investitiilor de pana la 300 milioane de euro pentru proiectele din Dobrogea", a declarat Dacian Nath, unul dintre actionarii Blue Line Energy, citat de Mediafax.
El a adaugat ca proiectele pe care le deruleaza Blue Line Energy, cu o capacitate de 200 MW, vor fi dezvoltate in paralel cu cele ale Blue Line, firma preluata de compania italiana de utilitati Enel in luna octombrie.
"Proiectele noastre vor merge in tandem cu cele ale Blue Line si Enel", a afirmat Nath.
Blue Line Energy a fost infiintata de fostii actionari ai Blue Line, dupa vanzarea acesteia catre Enel.
Proiectele Blue Line, al caror potential se ridica la 200 MW instalati in centrale eoliene, se afla in curs de dezvoltare in zona Dobrogei si ar putea deveni operationale in 2010.
Blue Line Energy este detinuta de Dacian Nath si Darius Nath, fiecare cu 37,5% din titluri, si de Ofelia Nath, care controleaza 25% din capital.
Enel este lider mondial in domeniul energiei regenerabile, avand o capacitate instalata de peste 19.000 MW in centrale hidroelectrice, eoliene, geotermale si solare, mai mare cu 23,6% decat capacitatile totale de producere a energiei din Romania, de aproape 16.000 MW.
Enel detine fostele filiale de distributie a energiei ale companiei de stat Electrica, respectiv Electrica Banat si Electrica Dobrogea, pe care le-a preluat in 2005. Totodata, Enel a castigat si licitatia pentru preluarea celui mai mare distribuitor din portofoliul Electrica, Electrica Muntenia Sud, care alimenteaza Capitala cu energie, pe care o va prelua integral in perioada urmatoare.
Totodata, compania italiana intentioneaza sa se implice si in constructia unor termocentrale, precum si in cea a doua reactoare nucleare la centrala nuclearo-electrica de la Cernavoda.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.