Sint doua categorii demonizate de opinia publica: parlamentarii si arbitrii de fotbal. Acum vor avea si un element de comparatie intre ele: declaratia de avere.

Nu cred ca in acest moment in Romania instrumentul respectiv mai prezinta
Sint doua categorii demonizate de opinia publica: parlamentarii si arbitrii de fotbal. Acum vor avea si un element de comparatie intre ele: declaratia de avere.

Nu cred ca in acest moment in Romania instrumentul respectiv mai prezinta vreo urma de credibilitate. A ajuns ca o spovedanie fara canon. De cele mai multe ori, sau e ticluita cu minciuni, sau sfideaza orice urma de justificare. Si totusi, Gheorghe Constantin, seful Comisiei Centrale, crede ca e cea mai nimerita cale sa-si dezvinovateasca tagma. Asa ca pauza competitionala de iarna va fi pigmentata de controlul inchizitorial al bunastarii fluierasilor. Ii vom afla in sfirsit pe matusa Tamara a lui Serea si pe nepotelul plin de idei de afaceri al lui Savaniu. Ca sa demonstreze ce? Ca arbitrii sint saraci? Inseamna ca nu-s credibili si vulnerabilitatea din portofel va functiona in presa apoi ca traductor de penalty-uri inventate si de ofsaiduri trecute cu privirea. Ca arbitrii sint bogati? Pai sigur! Normal ca sint! La ce penalty-uri inchid ochii si ce ofsaiduri inexistente vad! Dupa atitia ani de arbitraje mincinoase incepute cu epoca Samsung, chiar de actuala generatie de actuali si fosti conducatori ai breslei, e greu sa redevii credibil. Mai ales ca onor conducatorii echipelor de la noi nu-s preocupati niciodata de juniori, infrastructura, jocul echipei, tactica sau de strategie ori de club. Nu! Singurul lucru care ii opreste sa cistige e un corner nesemnalizat in minutul doisprezece sau faultul cu talpa sus la centrul terenului nesanctionat cu galben din finalul prelungirilor. Ce dovezi mai clare doriti despre caracterul tendentios si minjit al brigazii? Si ce alt motiv de disculpare mai bun in fata camerelor si a publicului pot gasi antrenorii, conducatorii si finantatorii pentru propria lor neputinta? In timp ce toata lumea ii calca in picioare, ei nu au voie sa se apere. Din pacate, nici conducatorii lor nu sint plauzibili sa o faca. Singurul care si-a mai asumat si din acest rol este Lupescu, dar si el are o cota de credibilitate in scadere. Cum sa fii directorul executiv al FRF si in acelasi timp animator de casa de pariuri sportive? Pina una, alta, masura ponderii coruptiei din arbitraj e data de o alta comparatie. Numarati va rog citi arbitri au fost chemati pina acum la DNA si citi conducatori din fotbal au dat cu subsemnatul pe acolo. Telefoanele fotbalului sint ascultate de cel putin un an si jumatate si nici un om in negru nu a fost inca audiat. Conducatorii, in schimb, fac coada. Daca vorbim despre transparenta, atunci sa vedem declaratii de la toti conducatorii fotbalului. De la cluburi si, mai ales, de la Liga si Federatie!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.