Politistii italieni si omologii lor romani au arestat ieri 15 traficanti de copii in Italia si patru in Romania. Sute de copii ar fi cazut victime retelei.

Reteaua de traficanti care scotea bani din exploatarea minorilor a fost urmarita de politistii din Italia timp de cinci luni. Traficantii „faceau rost" de copii din familii sarace si, in schimbul unor sume importante, obtineau semnaturile parintilor pe baza carora minorii treceau frontiera. Ajunsi acolo perfect legal, micutii erau pusi la munca, exploatati sexual sau obligati sa fure.

Ieri, la Craiova, politistii italieni si romani au retinut doi barbati si doua femei care aveau mandate europene de arestare emise de autoritatile italiene. In Milano au fost arestati, exact la aceeasi ora, alti 15 membri ai retelei. „S-a plecat de la un caz in care un minor a fost prins furind intr-o gara din Milano. A spus ca a fost trimis sa fure. Copilul a fost urmarit si politistii au ajuns sa afle de intreaga retea. Se presupune ca traficantii au exploatat copii inca din anul 2003", a declarat pentru Cotidianul un politist din Craiova.

Cei patru retinuti in Craiova au intrat in atentia politistilor italieni in perioada in care au locuit intr-o tabara de romi din Milano. In perchezitiile facute in noua locuinte din Craiova, politistii au gasit documente de transfer bancar, pasapoarte, fotografii ale copiilor si telefoane mobile.