La numai o saptamana de la acuzatiile facute de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, potrivit caruia angajatii firmei de salubrizare REBU au furat cosurile de gunoi amplasate pe strazile din sector, acesta spune ca pentru urmatorii 25 de ani vom a
La numai o saptamana de la acuzatiile facute de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, potrivit caruia angajatii firmei de salubrizare REBU au furat cosurile de gunoi amplasate pe strazile din sector, acesta spune ca pentru urmatorii 25 de ani vom avea o noua firma de salubrizare. Membrii institutiei au anuntat ca in data de 21 ianuarie 2008 va avea loc o licitatie deschisa pentru stabilirea unei firme ce se va ocupa de mentinerea curateniei in Sectorul 1 pana in anul 2033.
Compania care va castiga licitatia va beneficia de un contract in valoare de 535,5 milioane de euro si va avea ca sarcini, printre altele, asigurarea serviciilor de precolectare, colectare si transport al deseurilor, curatarea si deszapezirea strazilor, colectarea cadavrelor de animale si depozitarea deseurilor rezultate din constructii si demolari.
In prezent, salubrizarea Sectorului 1 din Capitala este asigurata de compania Romprest si de Administratia Domeniului Public, dupa ce, in luna august, primarul Andrei Chiliman a decis sa nu prelungeasca contractul cu REBU, acuzand compania de "furt calificat". Acuzatiile au fost contestate de catre membrii companiei, la acea vreme, directorul REBU, Mircea Raicu, spunand ca "Andrei Chiliman este un om nebun si un mincinos, iar afirmatiile facute de el sunt absolut aberante". Chiliman sustine ca angajatii companiei au ridicat de pe strazile sectorului in care acesta este primar toate cosurile pentru depozitarea gunoiului, desi acestea erau in custodia administratiei locale. Astfel, spune el, zone precum Gara de Nord, Piata Matache sau Ştirbei Voda au fost "invadate" de gunoaiele pe care cetatenii nu au avut unde sa le depoziteze. In urma acestor intamplari, Andrei Chiliman a anuntat ca va da in judecata compania REBU si il va acuza pe directorul acesteia de "furt calificat".
Daca a fost sau nu furt, nu s-a stabilit inca, iar in acest timp "sectorul 1 a devenit unul dintre cele mai murdare sectoare ale Capitalei", in opinia directorului general al companiei REBU.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.