Un as al matematicii, francezul Alexis Lemaire, si-a depasit marti propriul record de viteza la calcul matematic mintal, extragand cea de-a 13-a radacina patrata dintr-un numar de 200 de cifre in 70,2 secunde, a anuntat Muzeul de stiinte din Londra,
Un as al matematicii, francezul Alexis Lemaire, si-a depasit marti propriul record de viteza la calcul matematic mintal, extragand cea de-a 13-a radacina patrata dintr-un numar de 200 de cifre in 70,2 secunde, a anuntat Muzeul de stiinte din Londra, informeaza AFP, citat de Mediafax. Numarul de 200 de cifre a fost ales aleatoriu de un computer. Dupa 70,2 secunde, tanarul student in varsta de 27 de ani a calculat mintal radacina a 13-a patrata: 2.407.899.893.032.210, care multiplicat de 13 ori cu el insusi da numarul initial. Precedentul record al acestui doctorand in inteligenta artificiala, stabilit la mijlocul lunii noiembrie la New York, a fost de 72,4 secunde. "Se pare ca are o memorie mare si a facut din acest lucru ambitia vietii sale", a spus Jane West, seful departamentului de matematici din cadrul Muzeului de stiinte din Londra. Alexis Lemaire si-a dat seama ca este foarte talentat la calcule mintale la varsta de de 11 ani. El a depasit mai multe recorduri la categoria "a 13-a radacina patrata" pentru numere cu 100 de cifre, dar a ajuns la concluzia ca aceste exercitii sunt prea usoare pentru el. Francezul a explicat ca are un regim de viata strict si se antreneaza mintal ca un adevarat atlet.              


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.