Tudor Chirila va face apel la decizia Tribunalului Municipiului Bucuresti (TMB), care a decis ca acesta nu mai are voie sa interpreteze piesele Vama Veche fara acordul fostilor sai colegi de trupa, obligandu-l la plata de daune morale de 15.000 de eu
Tudor Chirila va face apel la decizia Tribunalului Municipiului Bucuresti (TMB), care a decis ca acesta nu mai are voie sa interpreteze piesele Vama Veche fara acordul fostilor sai colegi de trupa, obligandu-l la plata de daune morale de 15.000 de euro, potrivit unei declaratii remise MEDIAFAX. "Nu este o solutie definitiva. Vom face apel, ne vom face apararile si vom incerca sa dovedim ca solicitarile fostilor membri ai formatiei sunt neintemeiate, lucru pe care l-am dovedit si la Instanta de Fond si Recurs din cadrul procesului de Ordonanta Presedintiala - solutie definitiva si irevocabila. Mentionez ca drepturile de coautori ale colegilor mei nu au fost incalcate, in conditiile in care organizatorii de spectacole au platit remuneratiile ce se cuvin in baza Legii drepturilor de autor", a declarat Tudor Chirila. Instanta Tribunalului Bucuresti a admis, in parte, actiunea intentata de cei trei fosti membri ai trupei Vama Veche, Traian Balanescu, Razvan Lupu si Liviu Manescu, prin care acestia doreau sa-i interzica lui Tudor Chirila sa mai interpreteze piese din repertoriul formatiei destramate. Totodata, instanta a decis ca Tudor Chirila si actualii membri ai formatiei Vama au incalcat drepturile de proprietate intelectuala si trebuie sa le plateasca celor trei daune in valoare de 15.000 de euro. Pe de alta parte, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, in luna octombrie, printr-o hotarare irevocabila, ca Tudor Chirila poate interpreta melodiile fostei trupe pana la solutionarea dosarului de fond, adica cel de la Tribunalul Bucuresti. "E pacat ca din acest proces are de pierdut ideea de Vama Veche. Publicul insa nu are nici o vina. Speram ca, intr-un final, justitia romana, in care credem, sa solutioneze echitabil acest caz, fara sa creeze un precedent, care ar risca sa prejudicieze in viitor si artistii, si publicul. Este un proces lung si, pana la o solutie definitiva si irevocabila, ne vedem pe scena", a mai spus Chirila. Formatia Vama Veche s-a despartit in urma cu mai bine de un an, in urma unor conflicte intre membrii trupei. Tudor Chirla, alaturi de Eugen Caminschi, au pus bazele formatiei Vama, iar Traian Balanescu, Razvan "Lapi" Lupu si Liviu Manescu au infiintat Trupa Veche.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.