Legislativul de la Kiev a respins pe muchie de cutit numirea la conducerea Executivului a Iuliei Timosenko in ca­drul unui prim vot, informeaza AFP. Ini­tiatoarea "Revolutiei Portocalii", care a instalat la putere in Ucraina, ac
Legislativul de la Kiev a respins pe muchie de cutit numirea la conducerea Executivului a Iuliei Timosenko in ca­drul unui prim vot, informeaza AFP. Ini­tiatoarea "Revolutiei Portocalii", care a instalat la putere in Ucraina, acum doi ani, o alianta prooccidentala, re­for­mista, a pierdut nominalizarea pentru functia de prim-ministru cu o diferenta de numai un vot fata de mi­nimul necesar de 226.   LUPTE. Presedintele Viktor Iuscenko acceptase, dupa frontul comun din Parlament facut de fostii parteneri ai "Revolutiei Portocalii", sa o propuna pe Timosenko din nou la carma Executivului, in pofida relatiilor tensionate pe care le-au avut in ultimii ani. El a demis-o din aceeasi functie in 2005. Neintelegerile lor aparusera atunci din cauza luptelor pentru influenta de pe scena politica, si a rivalitatilor personale. Ieri, presedintele Parlamentului, Arseni Iatseniuc, a cerut organizarea unui al doilea vot, data fiind diferenta "fatidica" ce a oprit-o pe Timosenko sa fie numita la conducerea Executivului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.