Deputatii PC au solicitat ieri conducerii Camerei aprobarea organizarii unei audieri publice pe tema taxei de prima inmatriculare. Liderul deputatilor conservatori, Bogdan Ciuca, a anuntat ca a luat aceasta decizie in urma prezentarii facute ieri-dim
Deputatii PC au solicitat ieri conducerii Camerei aprobarea organizarii unei audieri publice pe tema taxei de prima inmatriculare. Liderul deputatilor conservatori, Bogdan Ciuca, a anuntat ca a luat aceasta decizie in urma prezentarii facute ieri-dimineata de Academia de Advocacy cu privire la beneficiile consultarii publice.


"Taxa de prima inmatriculare reprezinta la ora actuala in Romania una dintre cele mai dezbatute probleme, avand in vedere atat opiniile diferite la nivel national comunitar, cat si recentele evenimente legate de acest subiect", a aratat Ciuca. El a subliniat ca, desi oficialitatile europene au considerat ca taxa este ilegala, autoritatile noastre s-au incapatanat sa mentina acest "bir". Ciuca a amintit ca PC a depus in urma cu zece zile un proiect de lege care prevede eliminarea taxei de prima inmatriculare si returnarea banilor tuturor celor care au platit-o. "Ne bucuram ca si alte partide s-au alaturat demersului nostru", a mai spus Ciuca, precizand ca PC a solicitat ca proiectul sau sa fie dezbatut in procedura de urgenta. Daca organizarea audierii va fi aprobata de conducerea Camerei, la ea vor fi asteptati toti cei interesati: persoane fizice si juridice, reprezentantii societatii civile, ai mass-media si experti in domeniu, care la final vor intocmi un raport.


RAPORT. "Acest raport va fi foarte bun pentru proiectul initiat de noi. Va fi foarte greu sa nu tina cont de el o comisie parlamentara sau vreun parlamentar, pentru ca va fi un raport facut de niste experti. Va fi greu de combatut de Guvern sau de parlamentarii care se opun din considerente tehnice", a aratat Ciuca, precizand ca printre invitati se va numara si aradeanul care "a invins" in instanta taxa de prima inmatriculare.  Deputatul PC a amintit ca pe site-ul partidului (www.partidulconservator.ro) a fost lansata o dezbatere pe tema taxei de prima inmatriculare, precizand ca ieri 98% din cele 84 de persoane care au accesat au raspuns ca sunt pentru eliminarea taxei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.