"Speranta moare ultima", "Evening" si "The Darjeeling Limited" au fost nominalizate la premiul Time for Peace pentru cel mai bun film in limba engleza, care va fi decernat de un juriu format din ambasadori ONU in ianuarie 2008, informeaza variety.com
"Speranta moare ultima", "Evening" si "The Darjeeling Limited" au fost nominalizate la premiul Time for Peace pentru cel mai bun film in limba engleza, care va fi decernat de un juriu format din ambasadori ONU in ianuarie 2008, informeaza variety.com, citat de Mediafax. Premiile, fondate de Marion si Robert Einbeck in 1994, onoreaza filmele care promoveaza "idei cu valoare umanista, precum toleranta, intelegerea intre popoare, respectul fata de diferente sau solidaritatea", potrivit unui purtator de cuvant din partea lui Robert Einbeck. La categoria "cel mai bun film european" au fost nominalizate drama "Alexandra", de Alexandre Sokourov, si musicalul irlandez "Once", in regia lui John Carney. Ambasadoarea bunavointei din partea ONU, Angelina Jolie, si Vanessa Redgrave au fost nominalizate la categoria cea mai buna actrita, pentru partiturile lor din "Speranta moare ultima", de Michael Winterbottom, si, respectiv, "Evening", de Lajos Koltai. Starul operei ruse Galina Vishnevskaya este singura nominalizata la categoria "cea mai buna actrita europeana", pentru rolul din "Alexandra". La categoria film asiatic a fost nominalizata productia japoneza "Mogari no mori", de Naomi Kawase. Castigatorii premiilor, aflate sub patronaj UNESCO, alesi de un juriu format din ambasadori ONU, vor fi anuntati in ianuarie si onorati in cadrul unei gale care va avea loc pe 8 mai, la Londra.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.