Cistigatorul Premiului Nobel care a scandalizat lumea corecta politic spunind ca inteligenta negrilor e mai mica decit cea a albilor are in profilul ADN de 16 ori mai multe gene de origine africana decit un european alb obisnuit. O analiza a genomului lui James Watson (foto) a aratat ca 16% din genele sale provin de la un stramos negru, din Africa.

„Acesta este procentul pe care il intilnesti de obicei la oameni care au un strabunic de origine africana. A fost surprinzator sa-l descopar la Jim", a declarat geneticianul Kari Stefansson pentru „The Independent".

In acelasi timp, 9% din genele lui Watson provin de la un stramos de origine asiatica. Descoperirile despre trecutul familiei cercetatorului au fost posibile dupa ce acesta si-a pus structura genomului pe net, fiind al doilea om din lume care si-a facut public ADN-ul. James Watson a fost nevoit sa renunte la functia de sef al unui laborator de cercetare din New York, dupa ce a facut previziuni sumbre despre viitorul Africii, spunind ca „toate politicile noastre sociale de acolo se bazeaza pe faptul ca inteligenta lor este la fel cu a noastra, in timp ce testele arata ca nu-i chiar asa". (R.I.)