Turneul national "Craciun Vienez", organizat in perioada 10 - 20 decembrie, cuprinde concerte speciale pentru sarbatoarea Craciunului,  in stil vienez, sustinut de Orchestra Simfonica din Praga, condusa de dirijorul Jaro Pelikan, cu part
Turneul national "Craciun Vienez", organizat in perioada 10 - 20 decembrie, cuprinde concerte speciale pentru sarbatoarea Craciunului,  in stil vienez, sustinut de Orchestra Simfonica din Praga, condusa de dirijorul Jaro Pelikan, cu participarea sopranelor Leanan de Montiel si Kathrin Lopez si a tenorilor Mario Papian si Vittorio Savarz. Dansul va fi asigurat de Baletul Johann Strauss.   Marea Gala Muzicala Johann Strauss va aduce pe scena Salii Palatului din Bucuresti aproximativ 60 de muzicieni profesionisti. Insa, din cauza spatiului restrans al scenelor din salile de spectacol ale oraselor ce mai gazduiesc, de asemenea, evenimentul, orchestra va fi prezenta intr-o formula mai restransa, de 28 de instrumentisti.   Cu o distributie de elita, Orchestra Simfonica din Praga, sub conducerea violonistului Wenzel Plasil, precum si Baletul Johann Strauss, format din cei mai buni dansatori, vor incanta, asadar, publicul din Romania.   Hana Cicel, absolventa a Academiei de Arte din Praga, a elaborat special pentru aceasta productie coregrafii moderne, ansamblul de balet dispunand si de o vasta recuzita de costume minunate.   Operetele sunt puse in scena asa cum si-ar fi dorit Johann Strauss insusi: "o betie de costume viu colorate face pereche cu voci de prima-mana si melodii cuceritoare intr-o sarbatoare a simturilor". Din repertoriu fac parte: "Vals Imperial", "Dunarea albastra", "Vino in gondola", "Fratior si surioara", "Polca Tritsch-Tratsch" si "Marsul lui Radetzky".   Spectacolul va fi prezentat in urmatoarele orase: Cluj-Napoca ( 10 decembrie), Timisoara ( 11 decembrie ), Alba Iulia ( 12 decembrie), Sibiu ( 13 decembrie), Brasov   ( 14 decembrie), Iasi (15 decembrie), Suceava ( 16 decembrie) , Bacau ( 17 decembrie), Constanta (18 decembrie), Pitesti ( 19 decembrie) si Bucuresti ( 20 decembrie).   Pretul unui bilet este cuprins intre 50 RON si 150 RON si sunt puse in vanzare la Sala Palatului, Vreau Bilet.ro din Unirea Shopping Center ( et.2), Carrefour Orhideea, Carrefour Feeria si se pot comanda on-line pe site-ul www.vreaubilet.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.