BUCURESTI. Micutii care locuiesc in cartierele Vatra Luminoasa, Mihai Bravu, Basarabia si Chisinau au primit ieri in Parcul National cadouri de la Mos Craciun. Venirea Mosului a fost condimentata cu momente artistice oferite copiilor de formatia Los Santos si de actorul Dragos Silivestru.


12:23 - ACCIDENT
PREDARE. Algerianul Kamel Abbachi, urmarit international pentru terorism si retinut in Romania, a fost predat autoritatilor italiene. (D.M.)
DN 13. Doua persoane au murit si sapte au fost ranite intr-un accident rutier care a blocat circulatia intre Brasov si Sighisoara cateva ore.

12:28 - INTERDICTIE
HOTÃ…RÃ…RE. Curtea de Apel Bucuresti a respins cererile facute de Stamen Stanchev, Mihai Donciu si Dorinel Mucea pentru ridicarea interdictiilor de a parasi tara. Magistratii care judeca dosarul "Spionaj si tradare" nu i-au permis consultantului bulgar nici sa plece din Romania pentru 15 zile.
INCIDENT. O fetita de 8 luni din comuna Grivita a fost internata la Spitalul Judetean de Urgenta cu arsuri grave, dupa ce patura in care era invelita a fost incendiata de un alt copil din familie, in varsta de 4 ani, care se juca cu chibriturile si nu era supravegheat.


PATRICIU - SRI / Judecatorii nu au acces la acte
Completul Curtii de Apel Bucuresti care judeca procesul dintre Dinu Patriciu si SRI a stabilit ieri ca nu poate finaliza acest caz, deoarece judecatorii nu pot avea acces la documentele secrete trimise la dosar de procurori. Parchetul a trimis instantei mandatele de interceptare a convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri, iar magistratii au solicitat presedintelui Curtii de Apel sa numeasca un complet format din judecatori cu certificate ORNISS. (M. Pasa Petru)  DE SARBATORI  - Politistii din tara in Bucuresti Directia Generala de Politie a Capitalei a hotarat suplimentarea ofiterilor si agen­tilor de politie rutiera pe perioada sarbatorilor de iarna. Astfel, 60 de agenti detasati de la serviciile de politie rutiera judetene vor asigura fluenta traficului rutier. Politistii din Capitala vor avea pe aceasta perioada sarcina de a survola arte­rele de circulatie pentru suprave­gherea, direc­tionarea si interven­tia eficienta a echipajelor rutiere in trafic.   INVESTITIE - Autobuze moderne, in Capitala Primele 50 de autobuz Merce­des-Citaro, din cele 500 achi­zi­tio­nate de Primaria Capitalei in cea de-a doua serie, dotate cu aer con­ditionat, vor fi puse la dis­po­zitia bucurestenilor pana la sfar­situl anului. Autobuzele au o ca­pacitate de 103 pasageri, dintre care 27 de locuri pe scaune, inclusiv patru scaune destinate persoa­nelor cu dizabilitati si au in dotare sistem de coborare a podelei. Mai au un sistem de supraveghere vi­deo, sistem de numarare a cala­to­ri­lor. Municipalitatea va plati 343.402.500 lei, fara TVA, pentru cele 500 de autobuze noi. (M.A.C)

VRANCEA - Seful ISJ a accidentat o eleva
Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, prof. Iordache Bostan, este anchetat penal de politisti dupa ce a accidentat usor luni dupa-amiaza o elevape trecerea de pietoni. Politistii afirma ca profesorul a oprit masina, a stat de vorba cu eleva, dupa care a plecat de la locul faptei. El este cercetat pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului. (Dana Lepadat)


GALATI - Primar de comuna mituit prin posta
Primarul si viceprimarul comunei Brahasesti, judetul Galati, au fost retinuti de procurorii anticoruptie dupa ce au cerut mita peste 100.000 de euro de la trei firme, pentru incheierea de contracte de lucrari de interes public si pentru plata ulterioara a facturilor aferente. Primarul Vasile Baiculescu este acuzat de luare de mita, iar vicele Constantin Pascaru de complicitate la aceasta infractiune, ne-a informat ieri DNA. Edilul-sef ar fi primit o parte din spaga prin posta, iar alta din mainile adjunctului sau. (Daniel Mihalascu)


ACTIUNE DIICOT - Descinderi la NIRO si la Europa
Autoritatile judiciare au efectuat ieri 24 de perchezitii la firme din complexele comerciale NIRO si Europa, folosite de un grup infractional organizat pentru a vinde produse textile aduse din Turcia in baza unor documente vamale falsificate cu ajutorul unor vamesi. In dosar sunt urmarite penal 23 de persoane, sapte dintre acestea fiind deja retinute si duse la instanta pentru arestare. Procurorii DIICOT au stabilit ca prejudiciul creat bugetului de stat, prin evaziune fiscala, este e peste 100 de miliarde ROL anual. (Violeta Fotache)


IN ZECE LUNI - 21 de vamesi corupti de 8.121 de ori
Procurorii DNA au trimis ieri in judecata 21 de vamesi din Biroul Vamal Otopeni, acuzati ca ar fi primit mita de peste 80.000 de lei in perioada decembrie 2005-septembrie 2006. Potrivit comunicatului DNA, in cadrul Biroului Vamal Otopeni darea si luarea de mita de mita devenisera "actiuni firesti, cotidiene", astfel ca, in doar zece luni, cei 21 de vamesi s-au lasat corupti de 8.121 de ori. Conturile bancare deschise pe numele a 17 angajati vamali au fost blocate. La cererea DNA, dosarul va fi judecat la Tribunalul Buzau. (V. Fotache)


CATEDRALA MÃ…NTUIRII - Guvernul, obligat sa vina cu bani
O parte din fondurile necesare construirii Catedralei Neamului vor fi asigurate si de Guvern, dupa cum au decis ieri deputatii, care au adoptat in acest sens un proiect de lege initiat de PRM. Potrivit actului normativ, fondurile destinate construirii Catedralei vor fi asigurate de Patriarhia BOR si de Guvern, in limita sumelor alocate anual prin bugetul Ministerului Culturii, precum si de autoritatile publice locale. Executivul, care hotarase printr-o ordonanta ca fondurile sa fie asigurate de Patriarhie, nu a fost de acord cu proiectul PRM. (C.V.)


DOSAR PENAL - Pacuraru cere ajutorul Senatului
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, senator de Galati, i-a adresat presedintelui Senatului o scrisoare in care cere "deschiderea procedurii de autorizare a analizei daca exista o fapta penala in activitatea" sa care sa intemeieze inceperea urmaririi penale. "Va solicit sa cereti presedintelui Romaniei, Traian Basescu, inaintarea documentelor DNA pentru evaluarea temeiniciei si a veridicitatii acuzatiilor", i-a scris Pacuraru lui Nicolae Vacaroiu. Biroul Permanent al Senatului a decis sa transmita scrisoarea Comisiei Juridice. (A.N.)