Fetele critica baietii pentru hotia din SUA si cer premii pentru cele opt medalii de la CE.

Componentii fostului lot olimpic de box al Romaniei au fost pusi la colt de colegele lor de la echipa feminina. Proaspat revenite de la Campionatul European al Uniunii Europene cu nu mai putin de opt medalii - doua de aur, trei de argint si trei de bronz -, fetele antrenate de Adrian Lacatus ii acuza pe pugilisti ca au patat imaginea boxului romanesc. „Baietii (n.r. - Bogdan Dinu, Iulian Stan si Ronald Gavril au fost prinsi la furat in timpul Mondialelor de la Chicago) ne-au cam patat imaginea. Este foarte urit ceea ce au facut. Imi pare rau pentru ei, dar si-au facut-o cu mina lor si acum trebuie sa suporte consecintele", a spus proaspata campioana continentala, Luminita Turcin.

Mult mai transant, antrenorul Adrian Lacatus acuza federatia ca a investit bani in pregatirea in strainatate a lotului masculin, care nu a adus nici o medalie in 2007. „Cind am plecat, ne-au spus sa avem grija cu cite medalii ne intoarcem, ca nu sint bani de premiere. Nu cred ca cei din federatie vor avea curaj sa nu le premieze pe fete. Ce e asta? Au fost bani sa ii duca pe baieti in Statele Unite cu trei saptamini inainte ca sa ne faca apoi de ris, dar pentru niste campioane nu sint bani?! Nu se poate asa ceva", a afirmat Adrian Lacatus. Nici pugilistii antrenati de Relu Auras nu au scapat de acuzele tehnicianului de la lotul feminin: „Noi am adus 15 medalii internationale in acest an si la nici o competitie nu ne-am rugat, cum fac baietii, sa avem adversari usori la tragerea la sorti. Noi ne-am dus sa cistigam, sa invingem si campioanele mondiale, daca este nevoie. Aceeasi mentalitate ar trebui sa o aiba si baietii, nu sa se lamenteze ca nu s-au calificat la Jocurile Olimpice din cauza ghinionului avut la tragerea la sorti", a precizat Lacatus.

Nefiind sport olimpic, boxul feminin nu se bucura de acelasi „tratament" din partea federatiei ca acela masculin. In perioada in care ANS-ul sistase finantarea pentru forul de box, fetele au fost cele sacrificate. „Un hotel din Calimanesti ne-a dat in judecata pentru ca nu am platit cantonamentul lotului feminin. Mai mult, fetele au fost date afara si din hotelul Sport pentru ca nu avem bani sa platim cazarea", marturisea la vremea respectiva presedintele FRB, Rudel Obreja. Mai mult, antrenorul Adrian Lacatus a afirmat ca in acest an elevele sale nu au beneficiat de nici un cantonament in strainatate platit de federatie, iar la competitiile internationale deplasarile s-au facut cu cel mult doua zile inainte.