Prim-vicepremierul rus Dmitri Medvedev este candidatul partidului aflat la putere, la alegerile prezidentiale din Rusia, din martie 2008, au anuntat ieri seful statului si presedintele partidului.
Medvedev, in varsta de 42 de ani, va fi candidat
Prim-vicepremierul rus Dmitri Medvedev este candidatul partidului aflat la putere, la alegerile prezidentiale din Rusia, din martie 2008, au anuntat ieri seful statului si presedintele partidului.
Medvedev, in varsta de 42 de ani, va fi candidatul partidelor Rusia Unita, Rusia Dreapta, Partidului Agrar si al Fortei Cetatenesti, a declarat Boris Grizlov, presedintele formatiunii Rusia Unita. "Am vrea sa va prezentam aceasta candidatura, pe care o sustinem cu totii. Este candidatura prim-vicepremierului Dimitri Medvedev", a declarat Boris Grizlov.
Presedintele Vladimir Putin a afirmat ca sustine "complet aceasta candidatura", informeaza Mediafax.
"In ceea ce priveste candidatura lui Dmitri Medvedev, il cunosc foarte bine de 17 ani si am lucrat impreuna cu el in toata aceasta perioada, ii sustin intru totul candidatura", a precizat presedintele rus. Fostul jurist, care si-a inceput cariera in anturajul lui Putin la primaria din Sankt Petersburg in anii '90, a fost unul dintre pretendentii invocati cel mai adesea in calitate de succesor la presedintia Rusiei in 2008. Considerat unul dintre liderii aripii "liberale" a Kremlinului, Medvedev si-a luat avant in timpul conducerii administratiei prezidentiale si a numirii sale in functia de sef al consiliului de administratie al companiei petroliere Gazprom. El a facut parte din aceasta noua generatie de lideri rusi care afirma ca sunt mai mult "tehnicieni" decat oameni politici.
In 2005, Putin l-a numit prim-vicepremier, insarcinat cu mari proiecte nationale (sanatate, locuinte, educatie), un anunt perceput la scara larga ca o trambulina catre Kremlin.
Partidul Rusia Unita a obtinut 64,3 la suta dintre voturi in scrutinul legislativ de la 2 decembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.