Invitatia la negocieri asupra bugetului de stat a fost adresata tuturor partidelor parlamentare, iar primii pe lista au fost conservatorii. Acestia s-au intalnit ieri cu social-democratii pentru a stabili care sunt amendamentele fiecarui partid ce me
Invitatia la negocieri asupra bugetului de stat a fost adresata tuturor partidelor parlamentare, iar primii pe lista au fost conservatorii. Acestia s-au intalnit ieri cu social-democratii pentru a stabili care sunt amendamentele fiecarui partid ce merita sa fie sustinute. Democratii au sarit insa ca arsi si nu au dorit sa auda de consultari cu social-democratii, spunand ca cei care au majoritate politica au datoria de a vota bugetul. Liberalii urmeaza sa fie contactati de social-democrati pentru a avea si o intalnire oficiala pe buget, dupa ce au existat o serie de intalniri informale intre cele doua parti.
PNL face pe plac PSD
Surse din cadrul PSD ne-au declarat insa ca problemele majore cu liberalii au fost transate, acestia urmand sa accepte pachetul social propus de PSD. Astfel, varianta finala a bugetului va fi croita pentru a putea suporta valul de masuri de stanga. Punctele ramase in suspensie, si la care social-democratii ar putea renunta, se refera la compensarea medicamentelor si majorarea salariului minim pe economie. In schimb, problema intrarii la guvernare a fost abandonata. S-a mers si acum pe varianta minimala prin care fiecare comuna va primi bani de la buget pentru scoala si biserica. Tot ieri, europarlamentarii PSD si-au luat ramas bun de la colegii lor, ei plecand spre Strasbourg. La plecare, ei au facut o poza de grup si au primit sfaturi de la greii partidului despre cum vor trebuie sa actioneze in Parlamentul European. (C. ANDREI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.