Biroul Permanent National al PSD a luat in discutie ieri realizarea unei platforme prin care sa se alature PSD-ului toate fortele politice de stanga, precum si societatea civila, sindicatele si personalitatile publice cu vederi de stanga. Purtatorul
Biroul Permanent National al PSD a luat in discutie ieri realizarea unei platforme prin care sa se alature PSD-ului toate fortele politice de stanga, precum si societatea civila, sindicatele si personalitatile publice cu vederi de stanga. Purtatorul de cuvant al formatiunii social-democrate, deputatul Bogdan Niculescu-Duvaz, a declarat, dupa sedinta BPN, ca aceasta platforma de stanga este privita ca o alternativa viabila la actuala guvernare de dreapta, pe care a caracterizat-o drept „un fiasco”. Acesta a precizat ca obiectivul social-democratilor nu este acela de a construi aliante electorale, ci acela de a dezbate idei de stanga cu cei dispusi sa faca acest lucru.
Potrivit lui Duvaz, actuala guvernare, in frunte cu Traian Basescu, este una de dreapta, iar alternativa sa va fi de stanga. Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, intr-un interviu pentru BBC, ca nu ia in calcul o alianta preelectorala cu PNL, precizand ca PSD vrea sa coalizeze in jurul sau „o platforma a stangii”, care sa fie „o contrapunere” la fortele de dreapta, reprezentate de PNL, PDL si Traian Basescu.
Geoana a apreciat ca adversarul Partidului Social Democrat este reprezentat de puterea de dreapta, respectiv atat de PNL si de Guvern, cat si de PDL si Traian Basescu.
„Adversarul meu este puterea de dreapta. Puterea de dreapta o reprezinta si liberalii, cu Guvernul pe care il conduc, si Traian Basescu si constructia politica pe care a nasit-o... Vom incerca sa adunam in jurul nostru alte forte de stanga, partide politice, poate mai micute. Deci, dorim ca in jurul PSD sa se coaguleze o platforma a stangii democratice, o platforma a stangii care sa reprezinte o contrapunere la fortele de dreapta”, a explicat Geoana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.