Promovarile din lumea universitara se fac, sub girul Ministerului Educatiei, prin incalcarea Legii calitatii. In fiecare an se fac promovari in functii didactice de conferentiari si profesori universitari. Dar niciodata nu se fac publice activitatea
Promovarile din lumea universitara se fac, sub girul Ministerului Educatiei, prin incalcarea Legii calitatii. In fiecare an se fac promovari in functii didactice de conferentiari si profesori universitari. Dar niciodata nu se fac publice activitatea si lucrarile stiintifice prin care i se confera candidatului dreptul de a se inscrie la concurs. Mai exact, secretariatul universitatii in cauza ar trebui sa puna pe site-ul institutiei de invatamant superior CV-ul cadrului didactic, cu toate datele privind activitatea didactica, titlurile lucrarilor publicate, participarile la seminarii interne si internationale, rezultatele obtinute in cercetare. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata, nici la nivelul universitatii, nici la nivelul Ministerului Educatiei. Dupa tot itinerariul parcurs in privinta promovarii, ultima semnatura de confirmare apartine ministrului educatiei. Astfel, pe site-ul institutiei guvernamentale nu apare decat ordinul prin care s-a confirmat sau infirmat promovarea, insotit de o anexa in care sunt stipulate doar urmatoarele date: numele cadrului didactic, universitatea, disciplina si catedra din care face parte si atat. In aceste conditii, stude ntii habar nu au cu ce fel de profesori au de a face la cursuri, daca au sau nu lucrari stiintifice originale si ca merita sa urmeze cursul de la catedra respectiva.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.