Mihai Puwak, fiul fostului ministru PSD al integrarii europene, Hildegard Puwak, a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si deturnare de fonduri din care a rezultat un prejudiciu de 32.160 euro in dauna bugetului CE. Puwak- fiul este trimis in judecata la doar 5 zile dupa ce tatal sau, Iosif Mihai Puwak, a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi pentru aceeasi acuzatie deturnare de fonduri europene.

La data de 28 februarie 2002 a fost incheiat contractul de finantare nerambursabila intre Centrul National pentru Programul de Formare Profesionala „Leonardo Da Vinci” si S.C. „P & I International” S.R.L., reprezentat legal de catre inculpatul Puwak Mihai. Conform contractului, a fost alocata suma de 40.200 euro pentru realizarea proiectului „Formarea tinerilor absolventi in domeniul ingineriei urbane”, care avea ca scop principal realizarea unui stagiu de plasament/schimb in strainatate cu o durata de opt saptamani, incepand cu 9 martie pana la 2 mai 20 02, la care sa participe 15 stagiari, absolventi in specialitatea urbanism si angajati ai firmei trimitatoare.

Teapa
Formarea profesionala a celor 15 stagiari trebuia realizata in colaborare cu parteneri din Germania, fiind indicata initial firma „Haka GmbH”, care insa a comunicat renuntarea la parteneriat. In acest context, in cadrul proiectului a aparut o alta entitate juridica intitulata DEBEROM, in numele careia contractul a fost semnat de Alida Stalek. Fiind ruda, Alida Stalek nu avea dreptul, conform clauzelor contractuale, de a participa la un astfel de proiect. Mai mult, s-a stabilit ca acest contract s-a semnat cu o entitate juridica inexistenta in acel moment.

Anchetatorii au stabilit ca in realitate cei 15 „stagiari“ nu erau angajati ai firmei, ci fosti colegi de facultate ai inculpatului, iar proiectul nu si-a atins scopul pentru care a fost finantat.