Sindicalistii de la Antibiotice Iasi vor ataca azi, in contecios administrativ, hotararea prin care Guvernul Tariceanu a decis privatizarea societatii, aceasta actiune avand ca prim efect blocarea privatizarii, a informat agentia de stiri Mediafax. "
Sindicalistii de la Antibiotice Iasi vor ataca azi, in contecios administrativ, hotararea prin care Guvernul Tariceanu a decis privatizarea societatii, aceasta actiune avand ca prim efect blocarea privatizarii, a informat agentia de stiri Mediafax. "Am instiintat deja Guvernul ca-l actionam in judecata, iar azi, 11 decembrie, vom depune dosarul la Judecatoria Iasi. Vom cere anularea hotararii de Guvern din 19 noiembrie, care stabileste ca Antibiotice va fi vanduta prin licitatie cu strigare. Fireste, din momentul in care este atacata, se suspenda si aplicarea horararii de Guvern, pana la solutionarea cauzei", a declarat Vasile Stanga, liderul sindical de la Antibiotice Iasi. Sindicalistul sustine ca, prin vanzarea la licitatie cu strigare, societatea si-ar putea pierde obiectul de activitate si actualii angajatii. "Este in interesul nostru, dar si al statului, ca acel investitor sa fie unul din industria de medicamente si care sa continue specificul activitatii noastre. La licitatia cu strigare se poate prezenta oricine, inclusiv unul care sa se creada ca in loc de Antibiotice ar putea sa creasca un supermarket sau un cartier de vile", a spus Stanga. De asemenea, sindicalistul cere ca - in urma privatizarii - cei peste 1.600 de angajati ai societatii sa-si pastreze locurile de munca. "Guvernul sustine ca o astfel de clauza echivaleaza cu un ajutor de stat si refuza sa o accepte. Am trimis o adresa Comisiei Europene, in care le-am cerut sa se pronunte asupra acestuia fapt: poate fi catalogata pastrarea angajatilor drept ajutor de stat?", a aratat liderul sindical de la Antibiotice. In final, acesta si-a exprimat disponibilitatea la dialog cu Guvernul si rezolvarea problemei pe cale amiabila, iar in caz contrar el a anuntat posibilitatea unei greve generale in luna ianuarie a anului viitor. Sindicalistii de la Antibiotice au mai pichetat luna trecuta, timp de 3 zile la rand, sediul Prefecturii Iasi, cerand acelasi lucru: schimbarea metodei de privatizare. Antibiotice Iasi este al 9-lea producator de medicamente pe plan national si este cotat la Bursa cu valoarea de 300 milioane de dolari. In 2006, societatea a inregistrat un profit net de 23.839.146 lei. In prezent, Antibiotice este cea mai importanta societate din portofoliul AVAS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.