Piata aplicatiilor ERP si servicii aferente va creste in acest an cu 20%, la 120 milioane de euro, noteaza Mediafax.
"Piata locala a solutiilor ERP a fost influentata negativ anul trecut de globalizare si centralizare. Mari utilizatori de ERP, p
Piata aplicatiilor ERP si servicii aferente va creste in acest an cu 20%, la 120 milioane de euro, noteaza Mediafax.
"Piata locala a solutiilor ERP a fost influentata negativ anul trecut de globalizare si centralizare. Mari utilizatori de ERP, privatizati in 2005, au decis includerea achizitiilor de licente si mentenanta pentru produsele software in conventiile de grup. Astfel, din prisma vanzatorilor de solutii ERP, 2006 a fost un an dificil pe segmentul de varf care a propulsat piata in ultimii doi ani, respectiv utilitatile", a declarat directorul pentru Europa Centrala si de Est al companiei de analiza si consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC), Eugen Schwab-Chesaru. In contrast cu evolutia segmentului de produse software, serviciile de implementare, integrare si training au crescut puternic in anul 2006, care a reprezentat un record pentru piata romaneasca de profil. Piata de aplicatii si servicii informatice pentru ERP, care s-a ridicat anul trecut la peste 100 milioane euro, ramane o tinta de investitii.
Totusi, piata nu asigura, inca, volumul necesar la toate nivelurile, astfel ca de multe ori se ajunge la concurenta acerba chiar si pentru proiecte mici, sub 50.000 euro, si cu atat mai mult pentru proiecte mai mari. PAC estimeaza ca, in perioada 2007-2011, cele mai importante rate medii de cresteri vor fi pe sectorul bancar, cel de asigurari, administratie publica, dar si locala, retail si distributie.
In 2011, piata de software si servicii informatice ERP din Romania este de asteptat sa treaca de 250 milioane euro, serviciile de implementare fiind principalul vector de crestere, urmate de mentenanta pentru produsele software.
PAC considera ca segmentul companiilor cu 50-250 salariati va cunoaste cea mai rapida crestere, ponderea in totalul pietei urmand sa atinga 36% in 2011, comparativ cu 33-34% in ultimii ani.
Pe piata romaneasca de solutii ERP s-a remarcat o crestere moderata a liderilor SAP, influentata negativ de preluarea la nivel de grup a unor contracte locale, si Oracle, o scadere relativ importanta a companiei Siveco, precum si o crestere mult peste media pietei pentru companiile Microsoft, TotalSoft, Epicor si TransarT.
Pe segmentul integratorilor de sistem, S&T a fost principalul partener al SAP pentru servicii de consultanta si implementare, urmat de IBM, NESS si Romsys, toti propulsati de mari proiecte SAP, in special in industrie si utilitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.