Anamaria Marinca a fost desemnata sa reprezinte Romania in proiectul "Shooting Stars" 2008, prin care noua tineri actori din Europa se vor afla sub lumina re­flectoarelor la Festivalul International de Film de la Berlin. Este pentru a doua
Anamaria Marinca a fost desemnata sa reprezinte Romania in proiectul "Shooting Stars" 2008, prin care noua tineri actori din Europa se vor afla sub lumina re­flectoarelor la Festivalul International de Film de la Berlin. Este pentru a doua oara cand Romania participa la acest proiect, dupa ce anul trecut a fost reprezentata de Maria Popistasu. Anamaria a fost una dintre favoritele premiului de interpretare feminina de la Cannes pentru rolul din "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" de Cristian Mungiu. A luat pre­miul pentru cea mai buna actrita la Festivalul de Film la Stockholm, premiul de excelenta in actorie la Cinema Expo International, la Amsterdam, premiul pentru "Tanara speranta a filmului romanesc" la TIFF. Pentru talentul si contributia sa la promovarea imaginii Romaniei peste hotare, Jurnalul National o declara pe Anamaria Marinca "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.