Unul dintre motivele mai putin cunoscute pentru care Lucian Bute a trecut la profesionism l-a reprezentat concurenta cu fratii Simion, care de foarte multe ori i-au barat drumul spre lotul national. Din pacate pentru galatean, marile satisfactii nu
Unul dintre motivele mai putin cunoscute pentru care Lucian Bute a trecut la profesionism l-a reprezentat concurenta cu fratii Simion, care de foarte multe ori i-au barat drumul spre lotul national. Din pacate pentru galatean, marile satisfactii nu au venit in timp ce se afla in tara, ci abia dupa ce a plecat in Canada. Legat de perioada petrecuta ca junior, merita subliniat faptul ca Bute a facut nenumarate demersuri la primarul Anton Durbaca pentru rezolvarea problemei locuintei, macar a uneia de serviciu. Din pacate, toata lumea a promis, iar boxerul a fost nevoit sa stea in conditii destul de dificile la stadion, intr-o camera pe care o ocupa acum halterofilul Valeriu Calancea. Ajuns la lotul national sub indrumarea lui Feri Vastag, Lucian a cucerit medalia de bronz la CM de la Houston. In perioada deplinei afirmari la amatori, la categoria 63,5 kg sau la 71 kg (intre care oscila Lucian Bute) boxau fratii Marian si Dorel Simion.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.