Actiunile Transgaz Medias scoase la vanzare prin oferta publica initiala primara au fost suprasubscrise de 28,33 ori, potrivit ordinelor de subscriere centralizate pana ieri la inchiderea editiei Ziua. Cererile investitorilor au totalizat 33,36 mi
Actiunile Transgaz Medias scoase la vanzare prin oferta publica initiala primara au fost suprasubscrise de 28,33 ori, potrivit ordinelor de subscriere centralizate pana ieri la inchiderea editiei Ziua. Cererile investitorilor au totalizat 33,36 milioane de actiuni, in valoare totala de circa 1,8 miliarde de euro.
Pe transa alocata investitorilor mari, cu subscrieri de 27,5 milioane de actiuni, cererea a depasit de 38,95 ori oferta, informeaza Mediafax. La transa investitorilor mici au avut loc subscrieri pentru 5,84 milioane de actiuni, de 12,4 ori mai multe decat cele alocate. Investitorii mici au putut face subscrieri de cel putin 11 actiuni, dar in limita maxima de 500.000 de lei.
Lucru peste program
Termenul de introducere a ordinelor in sistemul bursier, stabilit initial pentru finele sedintei bursiere de ieri, a fost prelungit pana la ora 21:00 a aceleiasi zile, dat fiind numarul mare al informatiilor. Actiunile oferite de Transgaz vor fi alocate pro-rata, respectiv vor fi repartizate proportional, in functie de sumele subscrise. Fiecare investitor va primi un numar de actiuni rezultat din totalul celor subscrise si divizate la un coeficient calculat in functie de cate ori a fost suprasubscrisa oferta. Actiunile oferite de Transgaz vor fi alocate pro-rata, respectiv vor fi repartizate proportional, in functie de sumele subscrise. Drepturile de alocare emise in cadrul ofertei Transgaz ar putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti incepand cu 19 decembrie.
Banii intra in conducte
Oferta de vanzare in vederea listarii companiei a fost lansata in 26 noiembrie, la un pret de 191,92 lei pe unitate. Subscrierile au putut fi realizate la sediile companiilor de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment si Intercapital Invest, precum si prin unitatile Raiffeisen Bank. Emisiunea Transgaz este cea mai mare oferta publica initiala de vanzare de actiuni realizata pana in prezent de o companie romaneasca, iar valoarea sa poate depasi circa 65 milioane euro. Compania nationala de transport al gazelor naturale a scos la vanzare, in cadrul ofertei publice initiale, 1,177 milioane de actiuni noi, reprezentand 10% din capitalul social. "Listarea la bursa a pachetului de 10 la suta din actiunile transportorului de gaze are ca scop atragerea de fonduri pentru investitiile pe care compania intentioneaza sa le faca in anii urmatori, dar si pentru cresterea transparentei acesteia. Se estimeaza ca in urma operatiunii de listare se vor strange 67 de milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru modernizarea infrastructurii de transport", a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.