Spectacolul ofera o viziune coregrafica moderna a mitului lui Narcis. Transpus in contemporaneitate, mitul reflecta o societate ce nu mai pune pret pe valorile autentice, ci doar pe aparente... o societate care distruge umanitatea si comunicarea dint
Spectacolul ofera o viziune coregrafica moderna a mitului lui Narcis. Transpus in contemporaneitate, mitul reflecta o societate ce nu mai pune pret pe valorile autentice, ci doar pe aparente... o societate care distruge umanitatea si comunicarea dintre indivizi, toti actionand impotriva tuturor. Mass-media, publicitatea, autoritatea au creat un nou tip de individ social. Individualismul este dus la extrem in incercarea de a dobandi fericirea in sine. Narciso este omul care se oglindeste, se recunoaste, innebuneste si... moare.
"Narciso" - director artistic Diana Ferrara, coregrafia Veronica Frisotti, muzica Francesco Lanzillotta - este o productie a acestui an si a avut premiera la Teatrul Olimpic din Roma, avandu-l in distributie pe prim-balerinul Duilio Ingraffia. Baletul a mai fost prezentat la Amfiteatrul Roman din Lecce, palatul Doria si Barberini din Roma, Chiangiano Terme, Caltanisetta, Festivalul Settembrata desfasurat la Capri si la marea sarbatoare a dansului Danza in Fiera din Florenta.
Astra Roma Ballet a fost infiintata in '85 de catre Diana Ferrara, prima balerina a Teatro dell'Opera din Roma. Compania este formata din tineri balerini capabili sa abordeze cele mai diverse stiluri de dans, de la baletul clasic la dansul contemporan. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.