Ofertele, asteptate pana la 11 martie
Proiectul valoreaza 60 mil. euro
Posta Romana suporta doar 10 mil. euroBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, finantatorul proiectului de constructii al unui centru automatizat de sortare a
Ofertele, asteptate pana la 11 martie
Proiectul valoreaza 60 mil. euro
Posta Romana suporta doar 10 mil. euroBanca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, finantatorul proiectului de constructii al unui centru automatizat de sortare a trimiterilor postale in Bucuresti si de modernizare a unitatii similare din Cluj-Napoca, asteapta ofertele firmelor interesate pana la 11 martie 2008, se arata intr-un comunicat al bancii. Potrivit acestuia, licitatia va fi organizata in doua etape, prima privind depunerea ofertelor tehnice, fara referire la pret, precum si documentatia prin care sa ateste ca sunt eligibile. Pretul va fi anuntat in a doua etapa a licitatiei, companiile urmand sa depuna si o garantie de 1,8 milioane euro. Consortiul sau compania interesate sa participe la licitatie trebuie sa demonstreze ca au finalizat deja doua proiecte similare, cu buget individual de peste opt milioane de euro, si sa fi avut, in ultimii trei ani, o cifra de afaceri cumulata de peste 30 de milioane de euro. Compania lider, daca este vorba despre un consortiu, trebuie sa fi avut o contributie de cel putin 50% la valoarea cifrei de afaceri notata in documente. Toate firmele care vor participa la licitatie trebuie sa fi inregistrat profit in ultimii doi ani, se arata in anunt.Contractul, derulat pe opt aniCompania Nationala Posta Romana a semnat, in luna iunie a.c., un acord de credit de 50 milioane euro cu BERD, suma fiind destinata infiintarii unui centru de tranzit in Capitala si echiparii si retehnologizarii centrului regional de tranzit din Cluj-Napoca. Valoarea totala a proiectului este de 60 milioane euro, diferenta de 10 milioane euro urmand sa fie acoperita de catre CN Posta Romana. Pana la 20 milioane de euro din acest imprumut vor fi sindicalizate cu doua banci comerciale din afara tarii. Contractul are o durata de opt ani si o perioada de gratie de doi ani. Dobanda va fi calculata conform EURIBOR la sase luni (dobanda medie la euro pe piata interbancara), plus 1,85%. Pentru imprumut BERD nu a cerut garantii Companiei Nationale Posta Romana.Alte trei in Bacau, Craiova si TimisoaraIn urma liberalizarii pietei serviciilor postale, CNPR are o concurenta sporita, impunandu-se constructia unor astfel de centre automatizate, anunta in vara directorul companiei, Dan Toader. Dupa realizarea centrului din Bucuresti, CNPR va mai deschide si alte centre de sortare automata a corespondentei in Bacau, Craiova si Timisoara. Pana la finele anului 2008, compania are exclusivitate pentru distribuirea trimiterilor postale cu o greutate maxima de 50 de grame. In paralel, compania are obligatia de a deservi toate destinatiile din tara la acelasi nivel al pretului si calitatii.
In cazul altor servicii, cum ar fi cele de pe segmentul de curierat rapid, Posta Romana se confrunta deja cu concurenta operatorilor privati. Modernizarea si restructurarea companiei, in prezent in desfasurare cu sprijinul consultantilor specializati, este pe deplin agreata de BERD. Banca a sprijinit, de asemenea, Posta Romana in elaborarea primului sau plan de afaceri pe termen lung si a oferit companiei asistenta in aria reglementarilor internationale aferente achizitiilor publice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.