FUNCTII IN PDL - Boc ii taie elanul Elenei Udrea
Liderul PD Emil Boc precizeaza ca secretarii executivi ai formatiunii democrate vor ramane in functii pana la alegerile interne din PDL, dupa ce secretarul executiv Elena Udrea (foto) anuntase ca vor fi vicepresedinti ai noii formatiuni si cei cu functii de secretar executiv. "Cum o functie dobandita prin vot nu poate fi transformata printr-o decizie administrativa, secretarii executivi ai Partidului Democrat care vor face parte din conducerea Partidului Democrat-Liberal isi vor pastra calitatea de secretar executiv pana la urmatoarele alegeri interne din cadrul PDL", afirma Boc.


LISABONA - Basescu si Tariceanu, impreuna
La invitatia presedintelui Basescu, premierul Tariceanu va merge maine in acelasi avion cu seful statului la Lisabona, unde are loc semnarea Tratatului de reforma al UE, au declarat surse politice. Ultima data cand premierul si seful statului s-au aflat in acelasi avion a fost la reuniunea Consiliului European de vara din 2006. Dupa semnarea tratatului, Basescu si Tariceanu urmeaza sa se deplaseze la Bruxelles la Consiliul European, care reuneste sefi de stat sau de Guvern din statele membre UE.


COPII - Aviz favorabil pentru alocatii mai mari
Deputatul PC Lia Ardelean a anuntat ieri ca senatorii din comisia pentru munca au hotarat sa intocmeasca raport favorabil proiectului conservatorilor privind majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 25 RON la 50 RON. Totodata, liderul deputatilor PC, Bogdan Ciuca, a anuntat ca PC ramane consecvent in promovarea proiectelor sale cum ar fi reducerea TVA la alimentele de baza, majorarea punctului de pensie sau neimpozitarea profitului reinvestit. (C.V)


RAAPPS - Seful statului, refuzat de alesi
Deputatii au decis ieri cu 135 de voturi "pentru", 53 "impotriva" si 18 abtineri sa pastreze, in ciuda reexaminarii cerute de presedintele Traian Basescu, articolul din proiectul de lege privind vanzarea imobilelor din patrimoniul RAAPPS, care prevede ca imobilele pot fi vandute prin licitatie, dar si prin negociere directa. Seful statului aratase in cererea de reexaminare ca "licitatia trebuie sa ramana singura metoda de instrainare a bunurilor imobile respective, deoarece reprezinta o puternica garantie anticoruptie". Camera Deputatilor este for decizional la acest proiect. (C.V.)