Circa 4.000 de metri patrati dintr-o hala de productie si 500 de metri patrati de acoperis au ars ieri-dimineata la Fabrica de Scule Risnov, din judetul Brasov.

Izbucnit in jurul orei 6.00, focul a fost stins de pompieri dupa trei or
Circa 4.000 de metri patrati dintr-o hala de productie si 500 de metri patrati de acoperis au ars ieri-dimineata la Fabrica de Scule Risnov, din judetul Brasov.

Izbucnit in jurul orei 6.00, focul a fost stins de pompieri dupa trei ore de la interventie. Peste 50 de muncitori au fost evacuati din hala in care se efectuau lucrari de modernizare. Seful detasamentului ISU Brasov care a participat la stingerea incendiului, Alin Berevoiescu, a spus ca flacarile au distrus circa 60% din hala afectata de incendiu, inclusiv utilajele din acea parte a cladirii. Deoarece la acea ora muncitorii nu-si incepusera inca programul de munca, nu s-au inregistrat victime. Se pare ca incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la un transformator electric.

Compania brasoveana Sprinter 2000, firma producatoare de acumulatori, este proprietarul Fabricii de Scule Risnov incepind din iulie 2007. Reprezentantii Sprinter 2000 au achizitionat de pe piata Rasdaq 77,87% din actiunile societatii de la fostul actionar majoritar Valeria Seche, platind 5,68 milioane de lei, circa 1,82 milioane de euro. In aceeasi perioada, si SIF Transilvania a vindut 434.247 de actiuni ale Fabricii de Scule Risnov, la cotatia de 4,25 lei pe titlu, de doua ori mai mare decit pretul obtinut de Seche, de 2,10 lei pe titlu.

Fabrica de Scule Risnov a fost privatizata in anul 2001, principalul domeniu de activitate fiind productia de scule pentru taiere, gaurire si foliere. A fost cumparata de Valeria Seche, sotia fostului senator PSD Brasov Ioan Seche.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.