Ultimele evolutii de pe scena politica italiana confirma instabilitatea actualului guvern de la Roma. Cea mai noua „miscare“ in acest sens este regruparea stangii radicale italiene. Noua federatie, denumita „Stanga curcubeu“,
Ultimele evolutii de pe scena politica italiana confirma instabilitatea actualului guvern de la Roma. Cea mai noua „miscare“ in acest sens este regruparea stangii radicale italiene. Noua federatie, denumita „Stanga curcubeu“, reuneste cele doua partide comuniste (PDCI si PRC) si Verzii. Relatiile acestor partide cu Guvernul Romano Prodi au fost, in ultima perioada, tot mai tensionate. Drept dovada, disidentii din cadrul fostei formatiuni a Democratilor de stanga (DS), care au refuzat sa se inscrie in Partidul Democrat, infiintat pe 14 octombrie de Walter Veltroni, s-au alaturat noii entitati care va numara 93 de deputati si 41 de senatori. Or refuzul de a intra in formatiunea primarului de la Roma semnifica refuzul de a accepta politica acestuia, criticata dur de presa internationala.

'Sfidam PD-ul>>
„De azi, lansam o sfidare la adresa hegemoniei PD“, a declarat liderul partidului „Renasterea Comunista“, Franco Giordano. Veltroni este faimos pentru discursul agresiv la adresa romanilor din Italia, pe baza caruia si-a construit campania electorala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.