Cel putin 54 de persoane au fost ucise ieri-dimineata in doua atentate aproape simultane cu masina-capcana in centrul capi­talei Algeriei. O prima explozie a avut loc in jurul orei locale 8:45 GMT (10:45, ora Romaniei) langa un autobuz car
Cel putin 54 de persoane au fost ucise ieri-dimineata in doua atentate aproape simultane cu masina-capcana in centrul capi­talei Algeriei. O prima explozie a avut loc in jurul orei locale 8:45 GMT (10:45, ora Romaniei) langa un autobuz care transporta studenti in cartierul Ben Aknoun, chiar langa Curtea Suprema de Justitie si Consiliul Cons­titutional. Cea de-a doua explozie a avut loc in cartierul rezidential Hydra, unde se afla sediile mai multor companii straine, cladiri guvernamentale si ambasade. Un camion cu explozibili la bord a sarit in aer in fata se­diului Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNCHR).   ANCHETA. Autoritatile se asteptau ieri ca numarul mortilor sa creasca, multi dintre ranitii ajunsi la spitalele din Alger fiind in stare foarte grava. Politia a demarat o ancheta, surse apropiate investigatiilor afirmand ca in spatele atentatelor s-ar afla militanti afiliati Al-Qaida. Cu toate acestea, nici o grupare nu revendicase atentatele pana la inchiderea editiei. Algeria a fost lovita anul acesta de mai multe atacuri teroriste.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.