Astazi il praznuim pe Sfantul Spiridon, un sfant iubit atat in Insula Corfu din Grecia, unde are moastele, cat si la noi in tara. La Biserica Sfantul Spiridon Nou din Capitala, racla cu particicele din trupul Sfantului este asezata de ieri spre vener
Astazi il praznuim pe Sfantul Spiridon, un sfant iubit atat in Insula Corfu din Grecia, unde are moastele, cat si la noi in tara. La Biserica Sfantul Spiridon Nou din Capitala, racla cu particicele din trupul Sfantului este asezata de ieri spre venerare, unde vin multi crestini sa se inchine.

La slujba participa PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar Patriarhal. Parintele Marius Cojocaru, parohul bisericii, ne-a spus ca ziua sfantului este marcata printr-un act de generozitate catre 50 de batrani de la azilul din Strada Schitul Darvari, care au primit cate un pachet de alimente, o icoana argintata cu Sfantul Spiridon si un televizor din banii credinciosilor parohiei.


VINDECARE. La Iasi, la Biserica Sfantul Spiridon, exista o icoana facatoare de minuni a Sfantului, in fata careia multi bolnavi primesc vindecarea. Datorita minunilor acestei icoane s-au infiintat in vechime o bolnita pentru cei bolnavi de ciuma si, apoi, Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi, cel mai mare din Moldova. In legatura cu papuceii Sfantului circula o legenda pe care credinciosii nu au motiv sa nu o crea-da drept adevarata. Anual, de la moastele din Corfu se trimit la diverse biserici cu hramul Sfantului Spiridon papuceii cu care este incaltat. Dupa un timp, papuceii se tocesc. Se spune ca acesta este semnul ca Sfantul merge mult prin lume si indeplineste tot felul de rugaciuni. Ierarhul Spiridon a trait in vremea imparatului Constantin cel Mare si a lui Constantie, fiul lui. A fost pastor de oi, foarte sarac si smerit, dar a ajuns episcop. A primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni inca din timpul vietii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.