Dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor ramane la instanta suprema dupa ce judecatorii au respins cererea de returnare a cauzei catre procurori. Instanta suprema a respins inca o data exceptia invocata de catre avocati, inainte c
Dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor ramane la instanta suprema dupa ce judecatorii au respins cererea de returnare a cauzei catre procurori. Instanta suprema a respins inca o data exceptia invocata de catre avocati, inainte ca judecatorii Curtii Constitutionale sa decida asupra necompetentei anchetatorilor militari in cauze in care sunt implicati si civili.
Potrivit deciziei date de Curtea Constitutionala in data de 20 iunie a.c., competenta procurorilor militari in dosarele in care sunt anchetati militari si civili este neconstitutionala. Exceptia a mai fost invocata si pe 12 iunie, dar chiar in ziua deciziei Curtii Constitutionale, instanta suprema a respins cererea de suspendare a cauzei si, implicit, trimiterea acesteia la Curtea Constitutionala pentru judecarea exceptiei.
In data de 20 decembrie 2006, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe generalul de brigada Tiberiu Marineanu, impreuna cu mai multi maiori si locotenenti, dar si pe civilii Marius Nicolau si Valentin Eugen Daeanu.
Cercetarile in acest dosar au inceput in urma cu patru ani, cand peste o suta de ofiteri de la unitatea militara de aviatie de langa Ploiesti au reclamat procurorilor ca pe numele lor au fost incheiate contracte fictive de imprumut de la BIR, in valoare de sute de milioane de lei vechi. Anchetatorii au stabilit ca au fost copiate contracte facute de catre ofiteri pentru cumpararea unor aparate casnice sau chiar a unor apartamente, falsificandu-se sumele prevazute ca imprumut. Potrivit anchetatorilor, actele falsificate au fost autentificate cu "stampile ale generalului Gheorghe Bucse, dar si cu stampile de la alte unitati militare". Acestia au fost acuzati de inselaciune privind Banca Internationala a Religiilor (BIR).
Decizia poate fi atacata cu recurs la Completul de noua judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.