Robert Mugabe, dictatorul care conduce Zimbabwe din 1980, a criticat Romania si alte state din Uniunea Europeana, pentru politica lor de izolare fata de tara sa.

 "De ce atata demonizare din partea Europei? Pentru faptul ca Zimbabwe a indraznit sa-si recupereze teritoriile sale, care i-au fost furate de colonisti sub amenintarea armelor?", s-a intrebat, retoric, dictatorul african. El are si acum un dinte impotriva "stapanului" britanic, despre care crede ca ii pune-n cap toata Europa, relateaza Associated Press.

CRITICAT. Mugabe a fost criticat dur de cancelarul german Angela Merkel, care a condus atacul impotriva lui,  la summitul UE-Africa. Mugabe a sarit la gatul lui Merkel, pe care a numit-o "nazista", iar despre politicienii din Suedia, Germania, Olanda si Danemarca, pe care i-a numit "banda celor patru",  a spus ca vorbesc "ceea ce le dicteaza premierul britanic Gordon Brown".  Italia, Spania, Franta, Grecia, Belgia, Austria, Romania si Finlanda au fost criticate de dictatorul african, pentru ca nu au miscat un deget impotriva celor care l-au criticat.

Mugabe, unul dintre ultimii dictatori in viata si un fost prieten al lui Nicolae Ceausescu, conduce cu mana de fier o tara in care inflatia anuala este de peste 1000%, iar aproximativ 70% din populatie traieste sub limita saraciei, potrivit datelor furnizate de CIA Factbook.