Democratii isi iau „partea leului“ in viitoarea formatiune pe care o construiesc cu liberal-democratii lui Stolojan. Noua constructie politica mentine sigla PD si adauga discret un L in coada, sub pretextul ca un liberalism prea vizibil
Democratii isi iau „partea leului“ in viitoarea formatiune pe care o construiesc cu liberal-democratii lui Stolojan. Noua constructie politica mentine sigla PD si adauga discret un L in coada, sub pretextul ca un liberalism prea vizibil in emblema viitoarei formatiuni nu ar face decat sa deruteze electoratul fidel democratilor, intr-un an crucial al alegerilor. La nivel teritorial, PLD va conduce doar 7 filiale ale viitorului PD-L, restul ramanand in custodia democratilor, raportul PD-PLD fiind de 6 la 1. Si noile documente pe baza carora va functiona PD-L, Statutul si Programul politic, sunt tot ale PD, oamenii lui Stolojan „punctand“ cu mici amendamente. Mai mult, democratii sustin ca eliminarea interdictiei de colaborare cu PSD este binevenita.

Noul PD-L va avea o conducere interimara pana dupa alegerile prezidentiale din 2009, liderul democrat Emil Boc precizand ca in 2008, fiind an electoral, nu e oportun ca partidul sa-si angajeze fortele in tot felul de competitii interne. „In 2008, PD-L trebuie sa se lupte cu inamicul din exteri or si nu sa-si divida fortele intr-o confruntare interna“, a explicat Boc motivele pentru care PD-L amana cu doi ani alegerea unei conduceri legitime. Pana atunci, partidul va fi condus de un presedinte, in persoana lui Emil Boc, doi prim-vicepresedinti - Adriean Videanu si Theodor Stolojan, un secretar general - Vasile Blaga si un secretar general adjunct, post ce va fi detinut de Gheorghe Flutur. Structura interimara va mai include alti 26 de membri, cu posturi de vicepresedinti si secretari executivi. Dupa alegerile din 2009, Boc a precizat ca PD-L va avea, cel mai probabil, si un post de presedinte executiv, dupa modelul Statutului de acum al PD. Boc a infirmat ca noul program politic a eliminat interdictia oricarei colaborari cu PSD, impusa in 2004, de fostul presedinte al PD Traian Basescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.