In Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se pregateste rezilierea tuturor contractelor de care firmele partenere nu s-au achitat, conform prevederilor. Directorul general al CNADNR, Mihai Grecu, ne-a declarat ca
In Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se pregateste rezilierea tuturor contractelor de care firmele partenere nu s-au achitat, conform prevederilor. Directorul general al CNADNR, Mihai Grecu, ne-a declarat ca va intocmi o lista neagra a proiectantilor, consultantilor si constructorilor care au fost contractati pentru construirea autostrazilor si drumurilor nationale.

„Va dau ca exemplu firma spaniola de consultanta Inocsa, alaturi de firma de consultanta din Marea Britanie, Heyder Consulting. Vrem sa reziliem cele doua contracte pentru ca reprezentantii lor nu au depus la timp documentatiile cadastrale de expropriere, pentru care au fost platiti“, a precizat Grecu. Primii luati la bani marunti de catre Mihai Grecu vor fi consultantii si proiectantii. „Acestia fac mai mult rau decat constructorii. Daca ar fi sa fim exigenti, cam 10% dintre consultanti ar ramane in afara listei intocmite de noi“, marturiseste Grecu. Situatia se anunta tensionata. Seful CNADNR a precizat ca firmele de consultanta si-au angajat avocati „foarte puternici“. „Est e foarte greu sa reziliem contracte semnate in anii 2003 si 2004. In acest moment, alaturi de cei doi avocati de la CNADNR, cautam si noi solutii pentru a rezilia cele doua contracte“, a precizat Grecu. El a mentionat ca sunt posibile doua metode de a rezilia contractele cu firmele de consultanta. „Prima solutie ar fi rezilierea de comun acord, in timp ce a doua solutie are in vedere rezilierea pentru 'purtare proasta>>“, a spus directorul. In cazul in care autoritatile vor merge pe a doua varianta, firmele de consultanta sau de proiectare ar aparea pe o asa-numita „lista neagra“. Documentul nu mai permite participarea la nici o licitatie in Romania, dar nici in tarile Uniunii Europene, timp de cel putin doi ani, a avertizat Mihai Grecu.

Heyder Consulting a cerut bani in plus
Potrivit unei note referitoare la contractul pentru servicii de consultanta privind proiectarea si supervizarea lucrarilor de reabilitare a DN 66 Filiasi - Petrosani, Heyder Consulting nu a depus la timp documentatiile cadastrale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.