Unul dintre motivele pentru care liberalii nu se grabesc sa nominalizeze un nou ministru al Justitiei a fost explicat chiar de Tudor Chiuariu: mandatul sau inceteaza in momentul depunerii juramantului de catre succesorul sau. Cu alte cuvinte, pana at
Unul dintre motivele pentru care liberalii nu se grabesc sa nominalizeze un nou ministru al Justitiei a fost explicat chiar de Tudor Chiuariu: mandatul sau inceteaza in momentul depunerii juramantului de catre succesorul sau. Cu alte cuvinte, pana atunci avem ministru. Pe de alta parte, viitorul ministru al Justitiei ar putea proveni din societatea civila.


Pana cand liberalii se hotarasc cu ce propunere vor merge la Cotroceni, ministrul demisionar Tudor Chiuariu ramane la carma Justitiei. Prezent luni seara la emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, la Antena 2, Chiuariu a explicat ca mandatul sau inceteaza in momentul depunerii juramantului de catre succesorul sau si a explicat din nou ca a demisionat pentru a nu mai intretine scandalul declansat de presedintele Basescu. El l-a acuzat pe seful statului ca, impreuna cu "cercurile de interese" din jurul sau "doreau niste oameni servili la Ministerul Justitiei" si ca unul dintre acestia a fost Monica Macovei. "Pot spune sigur ca doamna Macovei raspundea comenzilor politice ale domnului Traian Basescu", a afirmat Chiuraiu.


DIN SOCIETATEA CIVILÃ…. Intre timp, cautarile liberalilor pentru ocuparea postului de ministru al Justitiei continua. "Personal consider ca viitorul ministru al Justitiei va veni din societatea civila. Aceasta este interpretarea pe care eu o fac fata de aprecierile pe care prim-ministrul le-a avut fata de aceasta chestiune. Cred ca premierul doreste ca ministrul Justitiei sa fie o personalitate unanim acceptata. Acest domeniu al justitiei a fost extraordinar de politizat, si acest lucru nu face bine Romaniei. Tara noastra poate sa piarda puncte din cauza acestui razboi purtat in jurul justitiei", a declarat ieri presedintele interimar al filialei Bistrita-Nasaud a PNL, Ioan Turc, citat de Mediafax. Liderul judetean a aratat ca premierul va incerca, in opinia sa, sa gaseasca pentru postul de ministru al Justitiei o persoana care sa fie acceptata atat de PNL, cat si de celelalte partide si de societatea civila. "Cred ca va fi o solutie care l-ar tempera si pe presedintele Traian Basescu", a argumentat Turc. Cu o zi in urma, dupa sedinta conducerii PNL, Tariceanu recunostea ca are "cateva propuneri, cateva criterii", insa a refuzat o discutie in acest sens pe motiv ca "nu este o chestiune contracronometru", desi gruparea Antonescu-Orban-Melescanu venise deja cu o propunere in persoana Noricai Nicolai. In sedinta conducerii PNL, Tariceanu a spus ca viitorul ministru va fi fie un om din partid, fie unul din sistem.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.