Un nou caz de maltratare a animalelor a fost inregistrat la sfarsitul saptamanii trecute in municipiul Cluj-Napoca. Un catel a fost legat de un taximetru si tarat minute in sir pe mai multe strazi din oras. Cazul are loc la numai doua saptamani dupa
Un nou caz de maltratare a animalelor a fost inregistrat la sfarsitul saptamanii trecute in municipiul Cluj-Napoca. Un catel a fost legat de un taximetru si tarat minute in sir pe mai multe strazi din oras. Cazul are loc la numai doua saptamani dupa macelul de la Capus, in care cinci caini au fost impuscati fara mila de niste vanatori.


Potrivit presedintelui Asociatiei Tom&Jerry, Radu Tarmure, la sfarsitul saptamanii trecute acesta a fost sesizat cu privire la un caz de maltratare a unui caine, cu totul iesit din comun. El a spus ca a fost sunat de un cetatean care se afla in zona garii din Cluj-Napoca si care i-a relatat ca un metis cu gena de ciobanesc german este legat de un taximetru cu un lant si tarat la o viteza destul de mare pe strazile din zona. “Omul cand a vazut ce se intampla a inceput sa strige si sa tipe dupa taximetru. In cele din urma soferul a oprit, a delegat cainele, dupa care a plecat”, a precizat Tarmure. Presedintele Asociatiei Tom&Jerry a spus ca, dupa ce a fost anuntat despre acest caz de cruzime, a sunat la politie si impreuna cu doua echipaje a ajuns la fata locului. “Am mai avut cazuri de abuzuri, insa asa ceva chiar nu am mai vazut. Probabil ca voia sa-l omoare si nu stia cum. Cainele era tot desfigurat, abia mai sufla. Era un metis german cu stapan, nu era abandonat, insa se vedea ca a fost intretinut foarte prost”, a marturisit Tarmure. El a precizat ca animalul a fost luat si internat la o clinica sanitar-veterinara privata, unde a fost supus unor interventii chirurgicale. „I-au fost curatate si cusute ranile si a inceput sa manance. In prezent, starea animalului s-a imbunatatit considerabil, iar cand va fi in afara oricarui pericol va fi din nou dat stapanului”, a mai spus Tarmure. Presedintele asociatiei clujene de protectie a animalelor a mai precizat ca politistii au demarat cercetari pentru a identifica taximetristul care a comis aceasta fapta.

Potrivit lui Tarmure, masina era marca Dacia Logan de culoare inchisa si avea deasupra sigla uneia dintre cele doua firme de taximetrie “Diesel” care opereaza in municipiul Cluj-Napoca. “Din pacate, avem putine sanse sa dam de urma celui care a comis fapta”, spune Tarmure.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.