Federatia Romana de Fotbal va avea un buget de aproximativ zece milioane de euro in 2008, a anuntat, marti, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, care a precizat ca banii provin din calificarea echipei nationale la EURO 2008 si din activitati de
Federatia Romana de Fotbal va avea un buget de aproximativ zece milioane de euro in 2008, a anuntat, marti, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, care a precizat ca banii provin din calificarea echipei nationale la EURO 2008 si din activitati de marketing. BUGET. Ionut Lupescu a precizat ca FRF a incasat 7,5 milioane de euro in urma calicarii la EURO 2008, din care 20% reprezinta impozitul platit de forul condus de Mircea Sandu, iar jucatorilor care au ajutat la calificarea nationalei le vor reveni trei milioane de euro: "Activitatea de marketing a inregistrat o crestere de 430% fata de 2006, mai sunt si bani care vin in urma calificarii la EURO 2008 si este pentru prima data cand bugetul FRF va reprezenta o suma consistenta. Bugetul va fi de aproximativ zece milioane de euro, dar vor fi si cheltuieli foarte mari, pentru ca vom participa la Campionatul European. Trebuie sa platim primele jucatorilor pentru calificare, dupa care urmeaza preliminariile Campionatului Mondial". Referitor la banii pe care FRF trebuie sa ii incaseze de la Loteria Romana, Lupescu a precizat: "Deocamdata nu avem cei cinci milioane de euro. Sunt sigur ca Loteria va face apel. Sunt sceptic in ceea ce priveste acesti banii. Eu zic ca va fi un proces de durata si trebuie sa avem rabdare". LITIGIU. Tribunalul Bucuresti a admis in parte actiunea Federatiei Romane de Fotbal (FRF) impotriva Companiei Nationale Loteria Romana, in ceea ce priceste incasarile realizate din pronosticurile sportive, din care 20 la suta revin Federatiei Romane de Fotbal. Lupescu a vorbit si despre sponsorii FRF, precizand ca forul condus de Mircea Sandu a semnat un nou parteneriat: "Am semnat deja un contract cu un sponsor pe care urmeaza sa il prezentam. De asemenea, mai avem doua, trei cereri pentru sponsori principali. Nu pot sa spun acum cam cat la suta din buget este asigurat de sponsori, 30-40%, dar in viitor poate sa ajunga chiar la 50%". Conferinta de presa a directorului general al FRF, Ionut Lupescu, a fost ocazionata de lansarea calendarului oficial al echiei nationale, care contine imagini cu jucatorii care au participat la calificarea nationale la EURO 2008. "E prima initiativa de acest fel. Au fost tiparite 100.000 de exemplare, numar pe care eu il consider destul de mic. Cred ca se vor epuiza repede si acum vom vedea cat de mult e iubita echipa nationala", a conchis Lupescu.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.