Banca Nationala a Romaniei a atras ieri din piata 1,580 mld. lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda anuala fixa de 7,5%, egala cu dobanda de politica monetara, potrivit Mediafax. Banca centrala a acceptat intreaga oferta depusa d
Banca Nationala a Romaniei a atras ieri din piata 1,580 mld. lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, la o dobanda anuala fixa de 7,5%, egala cu dobanda de politica monetara, potrivit Mediafax. Banca centrala a acceptat intreaga oferta depusa de cele sapte banci participante la licitatie. La deschiderea sedintei interbancare de ieri, pe piata monetara, dobanzile la depozitele cu scadenta la o zi si cele pentru plasamentele la o saptamana se plasau la 7,25-7,75. Saptamana trecuta, BNR a atras 4,28 mld. lei, in depozite cu scadenta la doua saptamani, de la 12 institutii de credit. BNR utilizeaza depozitele la doua saptamani, spre deosebire de prima jumatate a anului, cand operatiunile de sterilizare se realizau prin depozite la o luna. Reducerea scadentelor permite institutiilor de credit sa detina un control mai sigur asupra lichiditatilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.