Doua masini-capcana, dintre care cel putin una avea un kamikaze la bord, sunt la originea celor doua atentate comise marti dimineata la Alger, a anuntat ministrul algerian de Interne, Yazid Zerhouni, citat de AFP.

Cele doua atentate au provocat moartea a cel putin 27 de persoane, potrivit unui bilant initial oferit de surse din domeniul medical si al securitatii. Conform surselor din domeniul securitatii, 15 persoane au fost ucise in atentatul cu camion-capcana comis in cartierul rezidential Hydra, din Alger.


O explozie puternica a avut loc la ora 8.45 GMT (10.45, ora Romaniei), intr-o zona din apropierea Curtii Supreme algeriene, la Ben Aknoun, un sector al capitalei algeriene. Deflagratia s-a produs intr-un autobuz pentru transportul studentilor.Numeroase ambulante s-au indreptat spre locul exploziei, de unde putea fi vazut un nor negru de fum.

Un cordon de securitate a fost stabilit imediat, iar drumul care duce spre aceasta zona, unde se afla in special sediul Curtii Supreme si al Consiliului Constitutional, a fost inchis.


Cele doua atentate comise marti dimineata in capitala algeriana au provocat moartea a cel putin 27 de persoane, potrivit unui bilnat initial oferit de surse din domeniul medical si al securitatii, relateaza AFP.

Conform surselor din domeniul securitatii, 15 persoane au fost ucise in atentatul cu camion-capcana comis in cartierul rezidential Hydra, din Alger.

Atentatele au fost revendicate de membri ai organizatiei al-Qaeda Africa de Nord, grup ce se autointituleaza al Qaeda Magrebului Islamic, aparut dup, afilierea Grupului Salafist pentru Rugaciune si Lupta.