Pilotul spaniol de Formula 1 va deveni, cu peste 50 de milioane de dolari pe an de la francezi, al doilea sportiv al planetei in topul veniturilor, dupa celebrul jucator de golf.

Absent din ultimul Top 10 „Forbes" referitor la sportivii cu cele mai mari venituri anuale din lume, Fernando Alonso va intra in aceasta saptamina direct in vecinatatea lui Tiger Woods, jucatorul de golf fara rival in lumea sportului atunci cind este vorba de bani. Dublul campion mondial de Formula 1 va semna un contract pe doi ani cu Renault, urmind sa incaseze peste 50 de milioane de dolari pe an, cel mai mare contract platit vreodata in cel mai bogat sport auto. „Renault va anunta la Paris planurile sportive, noul monopost R28 si numele pilotilor oficiali care vor concura in 2008. Daca nu va exista o schimbare de ultima ora, Fernando Alonso si Nelsinho Piquet vor forma echipa pentru sezonul viitor", scria „Marca" in editia de ieri. Asturianul a confirmat pe site-ul sau personal intelegerea cu Renault, in care se pare ca a impus o clauza in contract, conform careia va putea parasi scuderia franceza dupa doar un an in cazul in care el si Piquet jr. vor avea rezultate dezastruoase in sezonul 2008.

Locul lasat liber de Alonso la McLaren se pare ca va fi ocupat in cele din urma de pilotul de teste Pedro de la Rosa, la cererea sponsorilor spanioli si dupa ce preferatul lui Ron Dennis, Nico Rosberg, a ales sa-si prelungeasca intelegerea cu Wiliams pina in 2010, unde va fi platit cu ceva peste un milion de dolari pe an.