Corpul de Control al Ministerului Agriculturii a descoperit vicii de procedura in desfasurarea licitatiei derulate de Agentia de Plati pentru achizitionarea ATV-urilor si cere constatarea nulitatii absolute a contractului, a informat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

„In urma controlului si a informatiilor primite de la APIA, s-au constatat vicii de procedura in desfasurarea licitatiei si atribuirea contractului in cauza, precum si neconcordante intre caietul de sarcini si contractul incheiat", se precizeaza in comunicatul remis de MADR. Potrivit sursei citate, in urma controlului s-a decis sesizarea comisiei de disciplina din cadrul APIA pentru sanctionarea functionarilor implicati in desfasurarea licitatiei.

„De asemenea, s-a decis sesizarea instantei de contencios administrativ, in vederea constatarii nulitatii absolute a contractului, prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice", a informat MADR.

Cotidianul a dezvaluit, in 12 noiembrie, ca APIA a achizitionat 70 de ATV-uri de la firma American ATV la un pret de 24.000 de euro bucata, cu circa 9.000 de euro mai mult decit pretul pietei.