Un muzeu consacrat celebrului grup disco ABBA isi va deschide portile la Stockholm, in iunie 2009, au anuntat recent autorii proiectului, Ulf Westman si Ewa Wigenheim-Westman. Potrivit AFP, "ABBA the Museum" va fi inaugurat in cursul saptamanii 3-7 i
Un muzeu consacrat celebrului grup disco ABBA isi va deschide portile la Stockholm, in iunie 2009, au anuntat recent autorii proiectului, Ulf Westman si Ewa Wigenheim-Westman. Potrivit AFP, "ABBA the Museum" va fi inaugurat in cursul saptamanii 3-7 iunie 2009. Proiectul a fost facut cunoscut publicului acum un an, iar locul unde va fi amplasat a fost dezvaluit in luna mai. Este vorba de un muzeu international dotat cu o impresionanta aparatura tehnica si multimedia, in timp ce vizitatorii vor fi invitati sa ia parte la numeroase activitati. Ei vor putea, de pilda, sa ia loc intr-un studio de inregistrare reconstituit dupa cel al grupului, "Studio Polar", pentru a canta si,eventual, a se inregistra, dar si pentru a dansa intr-o sala disco, amenajata in acest scop, conform planurilor muzeului. Intr-un spatiu destinat "garderobei", vor fi expuse haine mulate, pantaloni evazati, decolteuri cu paiete, pantaloni bufanti, cizme cu toc, care vor contura imaginea grupului. Instalat intr-o veche cladire a vamii, situata pe cheiul Stockholmului, muzeul se va prezenta ca un lung parcurs cronologic pe trei niveluri unde vor fi amintite etapele-cheie ale carierei formatiei suedeze.
"Perioada 1976 -'78 va dispune, evident, de un spatiu imens, aceasta fiind perioada in care ei au cucerit lumea", a explicat in cadrul unei conferinte de presa Ewa Wigenheim. In sezonul de varf, vizitatorul trebuie sa plateasca 245 de coroane (26 de euro) pentru a vedea acest loc, care se doreste sa devina de atractie internationala.
Dupa mai bine de 25 de ani de la destramarea grupului, ABBA continua sa vanda doua, trei milioane de albume pe an. Din 1974, grupul a vandut 360 de milioane de albume in intreaga lume. Doar Elvis Presley si formatia Beatles i-au depasit. ABBA, format din Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog si Anni-Frid Lyngstad, a cunoscut un succes mondial cu hiturile "Money, Money, Money", "Waterloo", "Summer Night City" si "Dancing Queen".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.