Site-ul american Forbes a facut un top al castigurilor celor mai bogati muzicieni din 2007, pe primul loc aflandu-se trupa The Rolling Stones. Artisti rock, pop, hip-hop si-au castigat existenta nu numai din biletele vandute la concerte sau albumele lansate, dar si din relatiile amoroase si firmele de haine.

Locul fruntas in top este ocupat de legendele vii de la The Rolling Stones. Rockerii au pus in vistierie, in 2007, 88 de milioane de dolari. Turneul „A bigger bang“, inceput in 2005, le-a adus suma de 437 de milioane de dolari, facandu-l cel mai de succes turneu din istoria trupei britanice. Mick Jagger si compania au sustinut, anul acesta, un concert si in Bucuresti, pe 17 iulie, unde au adunat peste 60.000 de fani, de toate varstele. Ultimul album al englezilor, „A bigger bang“, s-a vandut in 5,4 milioane de copii, rezistand 4 saptamani in topurile britanice si 19 saptamani in cele americane.

Rapperul american Jay Z ocupa pozitia a doua in top. Ultimul sau album, „American Gangster“, lansat anul acesta, a continuat seria succeselor albumelor trecute. Americanul si-a inmultit astfel averea cu 83 de milioane de dolari. In martie, Jay Z si-a vandut firma de haine Rocawear companiei Iconix, pentru 204 milioane de dolari. Turneul de anul acesta al rapperului a fost scurt, dar de succes: biletele la cele cinci concerte s-au vandut in mai putin de un minut.

Pe locul trei se afla „nemuritoarea“ Madonna, care a adunat de-a lungul anului suma de 72 de milioane de dolari. Cantareata „cameleon“, care si-a adaptat stilul muzical si atitudinea dupa vremuri, reuseste sa faca, in continuare, furori, mentinandu-se in topurile muzicale consacrate. Madonna a semnat anul acesta un contract pe 10 ani cu casa de productie Live Nation Inc., care-i va aduce fabuloasa suma de 120 de milioane de dolari. Anul viitor, cåntareata in varsta de 50 de ani va scoate cel de al 11-lea album de studio, iar aparitia unui „best of...“ este asteptata in 2009. Anul trecut, cu turneul de promovare a albumului „Confessions on a dance floor“, Madonna a adunat 194 de milioane de dolari si a strans peste 1 milion de fani la concerte.

Denise Richards a imbogatit trupa lui Richie Sambora
Trupa lui Bon Jovi ocupa cea de-a patra pozitie, cu o suma de 67 de milioane de dolari stransa anul acesta. Rockerii se afla inca in turneul de promovare al albumului „Lost Highway“, lansat anul acesta, care s-a vandut in peste 3 milioane de copii. Trupa a avut parte de mai multa atentie si datorita relatiei pe care chitaristul Richie Sambora a avut-o cu actrita Denise Richards. In cei 23 de ani de cariera, rockerii au vandut peste 120 de milioane de albume in toata lumea, dintre care 34 de milioane numai in Statele Unite ale Americii.