Primul-ministru roman a criticat, potrivit unor informatii aparute ieri in cotidianul „Il Messaggero“, presa italiana pentru ca a „dramatizat“ inutil situatia romanilor din Italia. Premierul s-a declarat deranjat si de discur
Primul-ministru roman a criticat, potrivit unor informatii aparute ieri in cotidianul „Il Messaggero“, presa italiana pentru ca a „dramatizat“ inutil situatia romanilor din Italia. Premierul s-a declarat deranjat si de discursurile unor lideri politici italieni, insa fara a-i nominaliza.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, fiind citat ieri de cotidianul italian „Il Messaggero“, ca relatiile Romaniei cu Italia au fost dramatizate de presa, acestea fiind, insa, in continuare, bune. Tariceanu a precizat, in cadrul unei intalniri la Bucuresti cu presa din Peninsula, ca i-au displacut „discursurile unor lideri italieni“, fara a-i nominaliza pe acestia. Pe de alta parte, premierul roman a salutat, la sfarsitul intrevederii cu presa italiana, rolul jucat de Romano Prodi in aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

„La nivel institutional, relatiile cu Italia sunt in continuare bune, dar problema este politica. Se recurge uneori la accente dramatice care se adauga perceptiei induse de mass-media“, a declarat premierul. Referindu-se la polemica generata de cazul Nicolae Romulus Mailat, romanul de etnie rroma acuzat de uciderea Giovannei Reggiani, Tariceanu a spus ca situatia a inceput sa se calmeze gratie unei serii de masuri luate in acest sens si, de asemenea, datorita colaborarii dintre politia romana si cea italiana.

Rromii sunt problema Europei


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.